Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Spor Toto Süper Lig-Samet Aybaba: İsmail Köybaşı için üzgünüz

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/11/2012 - 14:21 GMT+2

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, henüz tam olarak iyileşemeden çıktığı antrenmanda yeniden sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalması beklenen İsmail Köybaşı'nın durumuna üzüldüklerini söyledi.

samet aybaba

Görsel kaynağı: AA

Siyah-beyazlıların BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenmanı sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Aybaba, İsmail'i yeni transfer olarak beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, ''İsmail yeniden ameliyat olacak. Yeni transfer olarak bakıyorduk. Sakatlığı sonrası alternatiflere tabii ki bakıyoruz. Ancak solda Türkiye'de fazla alternatif yok'' ifadelerini kullandı.
Tecrübeli teknik adam, İsmail'in sakatlığının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Gökhan Süzen'in yeniden gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki soruya ise ''Hep gündemimizde'' yanıtı verdi.
İsmail Köybaşı'nın yarın ameliyat olacağını kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Herhangi bir ihmal yok. Tedavi süreci 5 ay 20 gün oldu. Her programı doktor kontrolünde uyguladı. Hatta biz bu perşembe A2 maçında kendisini oynatmayı düşünüyorduk. Geçen hafta bu düşünceye sahiptik, ama bir hafta daha beklemeyi uygun bulduk. Kendisi hazırdı'' diye konuştu.
Samet Aybaba, sakatlığı nedeniyle yine uzun süredir takımdan uzak kalan Mustafa Pektemek'in ise iki üç ayının bulunduğunu, mart ayından sonra bu oyuncunun dönebileceğini dile getirdi.
''Akhisar Belediyespor karşılaşması en zor maçımız''
Aybaba, ligde 23 Kasım Cuma günü Akhisar Belediyespor ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını kaydetti. Akhisar Belediyesporlu oyuncuların mücadeleyi vitrin maçı olarak görebileceğini vurgulayan Aybaba, Akhisar Belediyesporlu oyuncuların kendilerini göstermeye çalışacağını, bu bakımdan mücadelenin zorlu geçeceğini söyledi.
Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, fazla gol yemeleriyle ile ilgili olarak ise ''Bu, takım savunmasıyla ilgili durum. Sadece kaleciye bağlamamak lazım. 5 kişi birden alan boşaltıyor, dönüşlerde sıkıntı yaşıyoruz. Bazı oyuncularda düşüş var'' diye konuştu.
Hakem yönetimleri
Ligde görev yapan hakemlerle ilgili soruyu yanıtlayan Samet Aybaba, şöyle konuştu:
''Hakemler de futbolun içindeki insanlar. Onları fazla yıpratmamak lazım. Hatalarını abartmamak gerekiyor. Çoğu maçta bize de aynı durumlar oldu. Doğru yaptıklarında kimse bir şey demiyor. Galatasaray maçından sonra herhangi bir söylemde bulunmadık.''
Devre arası kampı
Aybaba, devre arası kampını da 3-10 Ocak tarihlerinde büyük ihtimalle Antalya'da gerçekleştireceklerini söyledi.
Kamp ve maç için İspanya'dan bir teklif geldiğini, ancak şartların uygun olmaması nedeniyle kabul etmediklerini anlatan tecrübeli teknik adam, ''Tarihleri uymuyordu. Gelen teklif Barcelona'ya yakın bir yerdi'' diye konuştu.
Medical Park Antalyaspor maçında üç gol birden atarak takımının galibiyetinde başrol oynayan Portekizli oyuncu Almeida ile ilgili soruyu yanıtlayan Aybaba, ''Golleri müthiş oldu. Devre arasında ona üçüncü golü ayakla atacağını söylemiştim'' ifadesini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam