Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Ahmet Nur Çebi: Quaresma doğruları söylemiyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/12/2012 - 17:54 GMT+2

Sözleşmesini karşılıklı feshettikten sonra Beşiktaş yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Quaresma'ya Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'den cevap geldi.

Ahmet Nur Çebi

Görsel kaynağı: AA

Beşiktaş'ta geçirdiği iki buçuk yılın ardından dün sözleşmesini feshederek siyah-beyazlı kulüp ile yollarını ayıran Quaresma, İstanbul'dan ayrılmadan çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.
Özellikle Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu hakkında eleştirilerde bulunan Quaresma'ya cevap kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi'den geldi.
Portekizli oyuncunun "Beşiktaş gibi büyük bir kulübün bu şekilde yönetilmemesi gerekiyor. Beşiktaş'ın daha yüksek kapasiteli ve kaliteli yöneticiler tarafından yönetilmesi gerekiyor" sözlerine şu yanıtı verdi.
"Quaresma'nın gerçek yüzünü ve karakterini ileryen günlerde herkes görecek. Quaresma için daha yüksek kapasiteli ve kaliteli başkan ve yöneticiler demek kendisine yılda 3 milyon 750 bin Avro veren kişiler demektir. Quaresma'nın kapasiteden anladığı budur. İlerleyen dönemlerde kensine bu rakamları ödeyecek kapasiteli yöneticiler bulacak mı göreceğiz."
"Beş avro bile veren çıkmaz"
Çebi, Quaresma'nın fesih sözleşmesine koydukları "2012-2013 sezonunda Türkiye'de başka bir kulübe transfer olması durumunda futbolcu şirketimize 5.000.000 avvro tazminat ödeyecektir" maddesine de değinerek şunları söyledi.
"Zaman bize her şeyi gösterecek. Bence Quaresma için 5 milyon Avro değil, 5 Avro bile ödeyen olmaz. Kendisi karakterli biri olsaydı bu açıklmaları sözleşmeyi imzalamadan önce yapardı. Biz kendisini temmuz ayında serbest bıraktık. İsteyen olmadı.. Kendine takım bul dedik, bulamadı."
"Kulüp bulsaydı parasını bırakmazdı"
Ahmet Nur Çebi Quaresma'nın Galatasaray ile anlaşıp anlaşmadığı konusunda bir bilgisi olmadığı ancak bir kulüp ile anlaşmasaydı Beşiktaş'tan ayrılmayı kabul etmeyeceğini söyledi.
"Quaresma başka bir kulüp ile anlaşmasaydı 1 avrosunu bile bırakıp gitmezdi. Galatasaray ile anlaşaıp anlaşmadı konusunda bir bilgim yok ama 6 ay boyunca Quaresma'yı isteyen Türk kulüpleri 5 milyon avroyu ödemek zorundadır."
İkinci başkan Çebi, Quaresma'nın 'İndirim yaptım, sözleşmemi feshetmek istediler' açıklamasının da doğru olmadığını söyledi.
"Kendisine ücretini 2.5 milyon Avro'ya düşür dedik, 3 milyon Avro'ya indi. Sonra biz 3 milyon Avro'yu kabul ettik. Ancak kendisi daha sonra indirim yapmadığını söyledi. Bu süreçte sözleşmeni feshedelim demedik. Bu konuda yaptığı açıklama doğru depğildir."
"Serdal Adalı’nın havalimanına gitmesini yadırgadım"
Çebi son olarak eski Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın Quaresma'yı göndermek için havalimanına gitmesini yadırgadığı ifade etti.
"Serdal Adalı'nın havalimanına neden gittiğini anlamadım. Kendisi Beşiktaş'ta futbol komitesi başkanlığı yapmış bir isimdir. Eğer Quaresma ile vedalaşmak istiyorsa oyuncunun kendisini ziyaret etmesi gerekiyordu. Quaresma bize son iki buçuk yılda 50 milton TL'ye mal oldu. Bu zarardan sonra oyuncuyu yollamak için eski bir yöneticinin havalimanına gitmesini yadırgadım."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam