Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Aziz Yıldırım için ömür boyu men istemi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/06/2013 - 10:29 GMT+3

UEFA tarafından Aziz Yıldırım, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı’nın ömür boyu spordan men edilmesi talep ediliyor.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe

Görsel kaynağı: Eurosport

Sabah’ın haberine göre UEFA, Fenerbahçe Kulübü'nü Avrupa Kupaları'ndan iki yıl men istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk ederken, Aziz Yıldırım’ın da spordan ömür boyu men edilmesi gündemde.
UEFA Disiplin Kurulu, şike soruşturmasında yargılanan Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Cemil Turan, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu için de ömür boyu men talep etti. Beşiktaş, 19 Haziran'a kadar savunma verecek, 21 Haziran'da dava görülecek Fenerbahçe ise 20 Haziran'a kadar savunma yapacak, duruşma 22 Haziran'da.
UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Avrupa Kupaları'ndan men edilmek üzere Disiplin Kurulu'na sevk etti. Disiplin müfettişinin 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasına ilişkin hazırladığı rapor, eline ulaştıktan sonra vakit kaybetmeyen UEFA, dün Fenerbahçe'nin iki yıl, Beşiktaş'ın ise bir yıl Avrupa'dan men talebi ile yargılanacağını resmen duyurdu.
Yazılı açıklamada, 2011 Türkiye Kupası finalinde şike yaptığı iddia edilen Beşiktaş'ın yanı sıra eski yöneticisi ile eski teknik direktörünün disipline sevk edildiği belirtildi.
Karar ne zaman çıkacak?
Fenerbahçe'nin de şike soruşturması kapsamında disipline sevk edildiğini kaydeden UEFA, kulüplerin savunma tarihlerini de açıkladı. Buna göre Beşiktaş savunmasını 19, Fenerbahçe ise 20 Haziran'a kadar vermek zorunda. Beşiktaş hakkındaki karar 21 Haziran'daki, Fenerbahçe hakkındaki karar ise 22 Haziran tarihinde yapılacak duruşmada verilecek. Söz konusu kararlar, UEFA Disiplin Kurulu tarafından 24 Haziran'da başlayacak hafta içerisinde duyurulacak.
Aziz Yıldırım’a ömür boyu men istemi
UEFA Fenerbahçe Kulübü'ne en az iki yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk etti. Ayrıca şike davasından ceza alan ve dosyaları Yargıtay'da olan Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan için ömür boyu spordan men cezası istendi. Savunmalar 19 Haziran'a kadar verilecek ve 21 Haziran'da taraflar avukatlarıyla sözlü savunma yapacak.
Adalı ve Havutçu'ya men!
Beşiktaş Kulübü'ne UEFA gönderdiği yazıda şu ifadeyi kullandı: "2013-2014 sezonunda Avrupa'dan men edilmek üzere Disiplin Kurulu'na sevk edildiniz. Ayrıca şike davasında adı geçen Serdal Adalı (o dönem Futbol Komitesi Başkanı) ve Tayfur Havutçu'nun da (o dönem Beşiktaş Teknik Direktörü) ömür boyu spordan men edilmesi isteğiyle sevk edilmiştir. Söz konusu kişiler ve kulübünüz 19 Haziran'a kadar savunmanızı veriniz."
TFF'nin kararları
Tahkim Kurulu, 6 Mayıs 2012'de yaptığı toplantıda şu cezaları vermişti:
İlhan Ekşioğlu: Bir yıl hak mahrumiyeti
Cemil Turan: Bir yıl hak mahrumiyeti
Şekip Mosturoğlu: Bir yıl hak mahrumiyeti
Mahkemenin kararları
Şu an Temyiz'de olan şike davasında ise şu cezalar verilmişti:
Fenerbbahçe
Aziz Yıldırım: Şikeye teşvik suçundan 3 yıl 9 ay, örgüt kurmak suçundan ise 2 yıl 6 olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay. Bir milyon 312 bin TL para cezası.
Ali Yıldırım: Bir yıl 1 ay hapis.
Şekip Mosturoğlu: Örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay ertelemeli hapis, şike ve teşvikten 1 yıl 10 ay hapis.
İlhan Ekşioğlu: Şike ve teşvikten 3 yıl 1 ay hapis, 900 bin lira para cezası.
Tamer Yelkovan: 1 yıl 3 ay hapis.
Beşiktaş
Serdal Adalı: 1 yıl 3 ay hapis.
Tayfur Havutçu: 1 yıl 3 ay hapis.
Fikret Orman ne dedi?
"Sürpriz bir gelişme değil. UEFA 1.5 ay önce bizden ön bir savunma istemişti. Türk futbolu için çok üzücü bir durum... Hemen savunmamızı hazırlayacağız. Beşiktaş Kulübü için bir Avrupa yasağı olacağını düşünmüyorum. Daha önce de UEFA'da sorunlarımız oldu hepsini çözdük."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam