Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Fikret Orman'dan stat konusunda önemli açıklamalar

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/05/2013 - 12:34 GMT+3

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kart 1903’ün tanıtım toplantısının ardından kulübün geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Beşiktaş’ın yeni projesi Kart 1903’ün lansman toplantısının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Fikret Orman, önemli konulara değindi.
Siyah-beyazlıların gündeminde 1 numarayı işgal eden konu şüphesiz stat belirsizliği. Başkan Orman bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Stat konusunu bu hafta sonuca erdirmek istiyoruz. UEFA ve lig maçlarını ayrı statlarda oynayabiliriz. Aralarında Şükrü Saracoğlu’nun da bulunduğu seçenekler önümüzde. Olimpiyat Stadı futbol ambiyansından uzak bir yer. Tekrar söylüyorum: İnönü Stadı yıkılacaktır. Stat konusuna netlik kazandıracağız.”
Fikret Orman, teknik direktör Samet Aybaba’nın Kayserispor maçının ardından istifa edeceği yönündeki iddiaları da değerlendirdi. “Böyle bir şeyi beklemiyorum” diyen Orman, “Mayıs’ın sonuna kadar her şey netleşecek. Futbol direktörü de dahil olmak üzere son noktayı koyacağız. Profesyoneller kulüpte söz sahibi olacak” dedi.
“Anlaşma olursa açıklarız”
Siyah-beyazlıların futbol direktörlüğü konusunda görüşmeler yaptığı Önder Özen ile herhangi bir anlaşma olmadığını belirten Başkan Orman, “Ben ya da yönetici arkadaşlarım herhangi bir anlaşma olursa açıklarız” ifadelerini kullandı.
“Koç ya da Sabancı değil katkı verecek isim”
Haziran’daki Seçimli Genel Kurul’da yönetimde revizyona gideceğinin sinyallerini de veren Fikret Orman, şunları söyledi:
“Yönetimde Koç ya da Sabancı ailelerinden birinin olması mühim değil. İlkeli insanları yönetimde görmek istiyoruz. Yeni yönetim profesyonel olacak. Futbol Şubesi, Basketbol Şubesi gibi şeyleri ortadan kaldırıp doğrudan profesyoneller o branşta söz sahibi olacak. Biz amatör insanlarız. Futbol direktörü doğrudan Yönetim Kurulu’na bağlı olacak. “
Fikret Orman ayrıca, bu projelerin seçim öncesi yapılmasının rahatsızlık yaratıp yaratmayacağı sorusuna ise “Bunlar güzel ve kulübe katkı sağlayacak projeler. Kim gelirse gelsin projeler sürer” dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam