Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Beşiktaş'ın İnönü'sü deplasman

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/03/2013 - 10:43 GMT+2

Beşiktaş bu sezon deplasmanları evi gibi kullanıyor. Gelin siyah-beyazlıların bu sezonki deplasman karnesine göz atalım.

beşiktaş, oğuzhan özyakup, ibrahim toraman

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Uzun haftalardır zirveyi zorlayan Beşiktaş, nedendir bilinmez geçen haftaya kadar şampiyonluk adayları arasında anılmıyordu çoğu futbolsever tarafından. Siyah-beyazlılar Fenerbahçe’yi son dakika golüyle mağlup ettikten sonra hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu farazi hesaplamalarda yine Beşiktaş, Fenerbahçe’nin iki puan önünde olmasına rağmen şampiyonluk şansı rakibinden daha azdı. Nedeni ise son 10 maçta altı deplasman oynayacak olması olarak gösteriliyor.
Ancak dönüp de iç ve dış saha performanslarına bakıldığında Beşiktaşlıların korkmaktan ziyade heyecanlanması gerek.
24 hafta sonunda Beşiktaş iç saha puan durumunda sekizinci basamakta. Deplasman puan durumunda ise 6 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet ile Galatasaray’ın bir puan gerisinde ikinci (Sarı-kırmızılar dış sahada siyah-beyazlılardan iki maç daha fazla oynadı).
Geçen sene deplasmanda sadece beş galibiyet alabilen takım, bu sezon daha oynayacak altı deplasmanı olmasına rağmen altı galibiyet elde etti. Şampiyon olduğu 2009’da dış sahada dokuz kez kazanan (ki bunların beşi şampiyonluk havasına girildikten sonraki son beş deplasman) siyah-beyazlılar aynı çizgide devam ederse o sezonu geçebilir. Ama dengeler çok değişken.
Kara Kartal ligdeki ilk dört deplasmanında dört puan çıkartabilmişti. Bu dörtlünün sonuncusu olan Fenerbahçe maçından sonra ise Beşiktaş’ın dirilişi başladı. Saracoğlu’nda şu 24 haftalık periyodun en kötü 90 dakikasını oynayan Beşiktaş, sonraki dört dış saha müsabakasında mağlubiyet yüzü görmedi ve 13 puan topladı. Ki bu dört maçtaki üç galibiyeti Antalyaspor (şu anki iç saha ikincisi), Orduspor ve Kasımpaşa (ikişer iç saha mağlubiyetleri var) karşısında aldı.
Ligin ikinci yarısındaki ilk deplasmanda Galatasaray’a mağlup olan Kara Kartal sonraki iki dış saha maçında Elazığ ve Sivasspor’u üzdü. Bu süreçte evinde oynadığı üç maçta ise berabere kaldı.
Beşiktaş için bu sezon İnönü hariç her yer İnönü. Bu hafta Trabzonspor ile karşılaşacak olan Kara Kartal, büyük bir krize doğru sürüklenen Trabzon’da deplasman istatistiğini daha da güzelleştirmek isteyecek. Bordo-mavililer evinde 5 galibiyet, 4 mağlubiyet, 3 beraberliğe sahip. Pek de iç açıcı bir kayıt değil. Son altı iç saha maçından yalnızca birini kazanabildiler. Beşiktaş ise son yedi deplasmandan beşini kazandı, birini kaybetti.
Futbol tamamen istatistik oyunu değil ama bu sayılar ışığı altında karşılaşmanın favorisi Beşiktaş gözüküyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam