Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Cristian Baroni: Fenerbahçe'de kalmak istiyorum

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/07/2013 - 16:19 GMT+3

Cristian Baroni, Düzce Topuk Yaylası'ndaki kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 10 günlük kampın çok yorucu ve güzel geçtiğini söyledi.

Fenerbahçeli Cristian Baroni'nin Eskişehirspor'daki gol sevinci

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçeli futbolcu Cristian Baroni, UEFA Tahkim Kurulunun takımının Avrupa kupalarından men cezasını 2 yıl olarak onamasına ilişkin, "İkinci kez böyle bir karar alınması, beni ikinci kez üzdü. Çok fazla mücadele ettik ve ter akıttık ama Fenerbahçe, her şeyden daha büyük. Yapmamız gereken taraftarlarımızla hedefe doğru yürümektir" dedi.

"Biliyoruz ki bunları yaşamadan başarıyı elde etmek mümkün değil" diyen Baroni, sezon öncesi kampı çok iyi değerlendirerek, önemli başarılar elde etmek istediklerini vurguladı.

UEFA Tahkim Kurulu'ndan çıkan olumsuz kararın kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Baroni, "İkinci kez böyle bir karar alınması, beni ikinci kez üzdü. Taraftarlarımızın da ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Çok fazla mücadele ettik ve ter akıttık ama Fenerbahçe, her şeyden daha büyük. Yapmamız gereken taraftarlarımızla hedefe doğru yürümektir. Yarıştığımız tüm kulvarlarda hedefe doğru yürüyeyerek, taraftarımızla bir sinerji yaratıp hedefe ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Baroni, Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşımak istediklerini dile getirerek, takımda kimin oynayıp oynamadığının önemi olmadığını, herkesin takım için mücadele ettiğini kaydetti.

Büyük takımlarda birçok yabancı futbolcu olacağına işaret eden Baroni, "Bunlar çok kaliteli olacaktır, bizde olduğu gibi. Bu sorun yaratmaz, bu iyi bir şey, içerideki başarıyı artırmak için güzel bir durum. Hem de takımımızı hedeflediği başarılara götürmek için çok önemli. Bizim şikayet etme gibi bir durumumuz olamaz. Biz sadeçe işimize odaklanacağız, işimizi yapacağız" ifadesini kullandı.

Aykut Kocaman'ın takım için büyük mücadeleler verdiğine işaret eden Baroni, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karşılaştırma yapmayı sevmiyorum çünkü her hocanın kendine özgü çalışma stili ve düşünce tarzı var. Aykut hoca çok iyi işler başardı, şu anda yeni bir hocayla göreve devam ediyoruz. Antrenmanlarda devamlı limitlerimizi zorluyoruz, en üst limitimize çıkmaya çalışıyoruz. Bu da bize farklı bir özgüven, motivasyon veriyor. Sahaya çıktığımız zaman neler yapabileceğimizi, neleri en üst seviyede gösterebileceğimizi görüyoruz."

"Hiçbir oyuncu devamlı iyi oynayamaz"
Baroni, hiçbir oyuncunun sürekli iyi oynayamayacağını savunarak, herkesin insan olduğunu, kötü oynanan zamanları minimuma indirmenin daha çok önem taşıdığını aktardı.

Fenerbahçe'de güzel günler yaşadığını belirten Baroni, şunları söyledi:
"Bunun yanında Fenerbahçe gibi büyük bir takımda oynamak, gerek takım gerek çalışanlar arasındaki sinerji çok güzel. 5 sene içinde iyi ve kötü günlerim oldu. İyi ya da çok kötü hissettiğim günler olmuştur. Bu takımda oynamak kolay değil, 5 sene oynamanın çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Gerçekten üzerimizde çok ciddi bir baskı var. Fenerbahçe devamlı galibiyetlerle, kazanacağı başarı ve kupalarla yaşayan bir kulüp. Bunları başarmak zorundasınız. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ben takımda olduğum için çok mutluyum ve mutlu olmaya da devam ediyorum.Benim için Fenerbahçe formasını taşımak çok büyük bir gurur."
Baroni, tek düşüncesinin Fenerbahçe'de kalmak olduğunu kaydederek, ailece Fenerbahçe'yi çok sevdiklerini, 2015 yılına kadar olan kontratını tamamlamak istediğini vurguladı.

"Kulüpten benim ayrılmamla ilgili bir istek olursa o zaman farklı düşüncelerim olabilir" diyen Baroni, "Benim olmamdan mutlu oldukları sürece ben zaten Fenerbahçe’de çok mutluyum ve kontratımı sonuna kadar bitirmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

Derbi maçlarında büyük bir atmosfer olduğuna işaret eden Baroni, maçın 90 dakikada bittiğini, kargaşa çıkarmak yerine futboldan zevk alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam