Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dirk Kuyt: Doğal, gerçek ve saf

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/04/2013 - 11:10 GMT+3

Sarı-lacivertli formayla attığı gollerin 13’ünü 65. dakikadan sonra kaydeden Dirk Kuyt, kimseye eleştirme imkanı tanımayan bir performans ortaya koyuyor.

Fenerbahçe taraftarı maçta Dirk Kuyt'ın çalışkanlığına itafen bir pankart açtı.

Görsel kaynağı: AA

AMK'dan Kaan Koç'un haberine göre, şimdiye kadar bazı maçlarda herkes tarafından eleştirilen bir adam vardı. Oyuna katkısı özellikle ligin 2. devresi başladığında düşmeye başlayan ve son birkaç haftaya kadar toparlanamayan Dirt Kuyt. Kuyt’ın karşı karşıya kaldığı eleştiriler, diğerlerinden farklıydı ama; herkesin sözlerinde yergiden çok sitem vardı. Peki neden? Neden Kuyt, hiç kimseye doğru dürüst “eleştirme” imkanı vermeyen bir adam?
Dirk Kuyt, Fenerbahçe’de 15 gol attı. Bu gollerin sadece ama sadece 1’i ilk yarıda 1’i de 64. dakikada geldi. Diğer 13 golü 65. dakikadan sonra attı Kuyt. 15 golün 7’si ise 75’ten sonra tabelaya yazıldı. Ve Kuyt’ın attığı gollerin 5’i ya skoru eşitledi ya da galibiyeti getirdi.
“Doğal, gerçek ve saf”
Konuyu daha iyi anlamak için oyuna döktüğü somut istatistikler dışında Liverpool’u yakından takip edenlerin Kuyt’ın gidişine dair dillendirdiği yorumlar da önemli tabii ki. Bu takipçilerin birçoğu elbette İngiliz futbolseverler ve yazarlar. Takımdan ayrılacağı konuşulurken, ESPN’de yayınlanan bir yazıda Kuyt’la ilgili şu cümleler geçiyordu;
“Diğer yıldızlar gibi sahada şov yapıp ‘komutancılık’ oynamadı.”
“Asla kameraların önünde farklı bir karakter sergilemedi.”
“Neredeyse hiçbir zaman maçın önüne geçmedi.”
“Sahadaki görevlerinin değiştirilmesinden ve yedek kalmaktan hiç şikayet etmedi.”
“Kuyt, hiçbir zaman harika yetenekleri olan bir adam olmadı ama sürekli özveri sergileyerek kendi yeteneklerinin bile üstüne çıkmasını bildi.”
“Onun gol sevinçleri bile tribün ya da televizyondan izleyen herkese sanki o sahada sevinen kişi kendisiymiş gibi hissettirdi; doğal, gerçek ve saf…”
Taraftar Kuyk’tan emin
Kuyt’ın sahadaki performansını, yanlış pas ve dripling tercihlerini eleştirebiliyorsunuz. Fakat asla diğerleri gibi ‘maç seçiyor, sahada kayboluyor, sorumluluk almıyor’ tarzı sözlerin adresine koyamıyorsunuz. Çünkü tribündeki taraftarlar Kuyt deyince bir şeyden emin; sahada son düdük çalana dek vazgeçmeyen ve onlar gibi savaşan biri var.
Liverpool’a 24 maç kazandırdı
Kuyt’ın istatistiklerindeki ilginç bir nokta her şeyi doğruluyor. Hollandalı, Liverpool’da attığı 71 golün 24’ü maçı kazandıran gollerdi. Bu 71 golün 10 tanesi 80. dakikadan sonra, 24 tanesi de 75’ten sonra, yani herkesin fiziksel ve mental olarak oyundan düşmeye başladığı, maçın kaderine razı olunan dakikalar.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam