Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Fenerbahçe Aykut Kocaman sayesinde dirildi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/11/2012 - 21:36 GMT+2

Fenerbahçe'nin yardımcı antrenörlerinden İsmail Kartal, Eskişehirspor maçında soyunma odasında yaşananları anlattı.

aykut kocaman

Görsel kaynağı: AA

Radyo Fenerbahçe'de Fenerbahçe Günlüğü isimli programa telefonla bağlanan İsmail Kartal, Aykut Kocaman'ın liderlik tavrından bahsederek, Fenerbahçe'nin çok karakterli oyunculardan kurulu olduğunu söyledi. Yoğun maç trafiği nedeniyle özellikle milli oyuncularının yeteri kadar dinlenememesinden yakınan İsmail Kartal, Marsilya'dan en az 1 puanla döneceklerini de sözlerine ekledi.
Eskişehir'de, uzatmalarında da uzatmasında penaltıdan yenen golle soyunma odasına 1-0 geride girdiklerinde herkesin moralinin bozuk olduğunu söyleyen İsmail Kartal, "Sahada olan olmuştu artık. Hakem bir hata yaptı ve herkes bunu kabul etti. Soyunma odasına girdik, haksızlığa uğramıştık ve oyuncularımızla birlikte haksızlığa uğramış koskoca bir camia var düşüncesindeydik. İçeride endişe ve moral bozukluğu vardı. Aykut Kocaman, ben, Ömer Hoca ve Hasan Çetinkaya ayrı bir bölümde oturduk ve bir durum değerlendirmesi yaptık. Hocamız orada bir liderlik örneği gösterdi, oyuncuların olduğu bölüme girdik ve Aykut Hoca, bunun üstesinden gelebileceğimizi, maç 0-0 devam ediyormuş gibi mücadele etmeleri gerektiğini söyleyerek, 'Fenerbahçe büyük ve çok karakterli oyunculardan kurulu bir takımdır. Fenerbahçe Camiası bu kadar kolay ve saha içi olaylarla teslim olacaksa zaten bu işi hiç yapmayalım. Bunun üstesinden geleceğiz ve buna inancımız tam' dedi. Bunun üzerine odaya girerken kafaları eğik olan oyunculara bir inanç geldi, kafalar yukarıya kalktı. İstanbul'a en azından mağlup olmadan dönmemiz için bir ruh oluşturmamız gerekiyordu. Tüm oyuncular, herkes bir yürek oldu, kenetlendik ve herkesin bakışı değişti, bir diriliş oldu soyunma odasında. Futbolcu kardeşlerimiz de ikinci yarıda, soyunma odasındaki bu havayı net bir şekilde ortaya koydu. Gönül isterdi ki Caner atılmasaydı ve Galatasaray'ın yenildiği hafta biz oradan 3 puanla dönseydik. Maçtan önce biz oradan 3 puanla döneceğimizi biliyorduk. Ama bu şartlarda 1 puan da bizim için sevindirici oldu" şeklinde konuştu.
Marsilya maçı hakkında da konuşan ve bu dönemdeki en büyük sıkıntıyı özellikle milli oyuncularının yeterince dinlenememesi olarak dile getiren İsmail Kartal, "Bizim en büyük sıkıntımız milli takımdaki oyuncuların ful oynamaları ve geldikten sonra hiç dinlenmeden, takım antrenmanı yapmadan, rejenerasyon antrenmanlarıyla maçlara çıkmaları" dedi.
Kartal, "Milli takımlarda oynayan oyuncular nedeniyle takımda bazı oyunculara çok yük düşüyor, bazı oyuncular düşüş gösterebiliyor, maçın içinde zaman zaman 90 dakika bizim istediğimiz performansı gösteremiyorlar. Biz bunu bildiğimiz için keşke oyuncularımızı dinlendirsek, normale döndürsek de bizim istediğimiz performansı sahaya yansıtsalar diyoruz. Ama böyle bir imkanımız yok. Ama ne kadar maç oynarlarsa oynasınlar herkes sorumluluğunu biliyor. Şu an çok iyi bir ahenk ve takım var. Ben inanıyorum ki Marsilya'dan da en az 1 puan alarak gruptan çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam