Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Fenerbahçe Trabzonspor'u 3-0 mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/02/2013 - 08:13 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Trabzon deplasmanından 3-0’lık galibiyetle dönerken mücadeleye bordo-mavililerin savunma oyuncusu Bamba’nın hataları damga vurdu.

fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Karşılaşmanın ilk dakikasında Serkan'ın hatasında topla buluşan Webo'nun ara pasında, soldan ceza alanına giren Sow'un şutunda, kaleci Onur yatarak topu çelmeyi başardı. 2. dakikada Olcan'ın soldan ortasında, yakın mesafedeki Adrian'ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
Bu poziyondan sonra rakip kalede baskı kuran Trabzonspori üst üste pozisyonlar yakaladı. 5’de Serkan'ın sağdan ortasında, Janko'nun geriye doğru çıkardığı topa altı pas içerisinde Egemen, Adrian'dan önce müdahale edince mutlak bir tehlikeyi önledi. 7’de kaleci Volkan'ın uzaklaştırmak istediği topa uzak mesafeden Adrian'ın aşırtma şutunda, savunmada Egemen Volkan'ı geçen topu çizgi üzerinden kafayla uzaklaştırdı.
Gole yakın olan taraf Trabzonspor gibi gözükürken Fenerbahçe Bamba’nın hatası ile öne geçti. 11. dakikada Emre'nin uzun pasında, sağ çaprazdan ceza alanına giren Kuyt'un vuruşunda, savunmada Bamba kaleci Onur'un yanından ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi.
26’da Cristian'ın ceza alanı dışından şutunda, ilk golü kendi ağlarına bırakan Bamba'nın sırtına çarpan top kaleci Onur'un sağ köşesinden filelere gitti. 35. dakikada Cristian'ın uzak mesafeden kullandığı serbest atışta, kaleci Onur sağ üst tarafına doğru gelen topu kornere çeldi.
Colman'ın 40’da orta alandan pasında, ceza sahasını terk eden Volkan, Janko'nun önünden kafayla topu uzaklaştırdı.
Maçın ikinci yarısının hemen başında ev sahibi Olcan ile farkı bire indirme fırsatını yakalayamadı. Sağdan gelişen atakta ön direkte topla buluşan Olcan, ayağının dışı ile kaleyi yokladı ama isabet bulamadı.
Bu pozisyonun 5 dakika sonrasında ise Fenerbahçe üçüncü golü buldu. Hızlı çıkan sarı-lacivertlilerde Cristian arka direkte kendini unutturan Gökhan’ı gördü. Başarılı sağ bek de topun gelişine yaptığı vuruşla skoru 3-0’a getirdi.
Maçın bu dakikasından sonra Trabzonspor oyundan iyice düştü. Rakibinin moral bozukluğundan da faydalanan Fenerbahçe bol paslı oyun ile karşılaşmanın sonunu getirmeyi bildi. Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 37'ye çıkartırken ligde ikinci sıraya tırmandı. Trabzonspor 27'de puanla 12. sırada kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam