Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Galatasaray üç puanı Melo ile kurtardı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/11/2012 - 12:04 GMT+2

Süper Lig'de haftaya lider olarak giren Galatasaray, deplasmanda Melo'nun penaltı kurtardığı maçta Elazığspor'u 1-0 ile geçerek zirvedeki yerini korudu.

galatasaray felipe melo penaltı

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig’de 13. haftaya lider giren Galatasaray, Elazığspor’a konuk oldu. Sarı-kırmızılılarda cezası yüzünden Selçuk İnan takımdaki yerini alamazken, Fatit Terim de kadroda ciddi bir rotasyona gitti. Sağ bekte Eboue yerine Sabri, sağ kanatta Hamit’in yerine Engin, Selçuk’un yerine Yekta ve forvette de Burak yerine Elmander’i tercih eden başarılı teknik adam, Şampiyonlar Ligi sonrasında böyle bir tercih yaparken, maça da sarı kırmızılılar hızlı başladı. 3. dakikada Sabri'nin ceza sahası dışından vuruşunda top kaleci Ivesa'da kaldı.
Ev sahibi ilk kez 9'da etkili geldi. Orhan Ak'ın sol kanattan ceza alanına ortasında Tum'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti. 12. dakikada Murat Kayalı ceza sahası dışında şutunda kaleci Muslera topu kontrol etti.
İlk yarım saatin bitmesine üç dakika kala Murat Kayalı'nın ara pasında topa hareketlenen Tum'dan önce hamle yapan kaleci Muslera, meşin yuvarlağı kontrol ederek tehlikeyi önledi.
36. dakikada Amrabat'ın sağ kanattan yerden ortasında, ceza alanındaki Umut topa vurmak istedi. Oluşan karambolde Elazığspor savunması topu uzaklaştırdı.
İlk devrenin son beş dakikasında tempo iyice düştü ve takımlar soyunma odasına 0-0 ile gitti.
İkinci devreye Fatih Terim, Elmander-Aydın Yılmaz değişikliği ile başlarken, sarı-kırmızılılar devrenin başında golü buldu. 50'de soldan Riera'nın ortasında Ivesa topu uzaklaştırmak istedi ve yumrukladı ancak Yekta'ya çarpan top önünde kaldı ve sonrasında başarılı orta saha oyuncusu topu ağlara yolladı.
Golden sonra Galatasaray orta sahasının da bir kişi fazla olmasını iyi kullandı ve tempoyu iyi düşürdü. 65. dakikaya kadar iki takım da net bir pozisyon bulamazken, oyun da keyif vermedi.
65'te Engin'in yerine Emre oyuna girerken, iki dakika sonra gelişen atakta Aydın'ın pasında genç futbolcu vurdu ancak Ivesa gole izin vermedi.
70. dakikada Galatasaray inanılmaz bir gol kaçırdı. Ceza sahası içinde Yekta topu önünde buldu, çok klas bir çalımla önünü boşalttı ancak vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
86. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Sabri topu Aydın'a verdi. Aydın arka direkte Emre'yi gördü. Emre'nin vuruşunu Ivesa engelledi. 88'de Elazığspor'da Serdar savunmanın arkasına sarktı. Muslera topu almak için müdahale yaptı ancak hakem penaltı verdi ve Muslera'da kırmızı kartla oyundan atıldı.
Göksu'nun kullandığı penaltıyı Melo kurtardı. Geride kalan bölümde gol olmadı ve Galatasaray üç puanı alarak yoluna kayıpsız devam etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam