Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Hıncal Uluç: Ünal Aysal, Aziz Yıldırım olma yolunda

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/06/2013 - 11:06 GMT+3

Sabah yazarı, futbol yorumcusu Hıncal Uluç’tan, Ünal Aysal ile ilgili tartışma yaratacak sözler.

ünal aysal

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Sabah’ta Özge Aydın’ın sorularını yanıtlayan Hıncal Uluç; Ünal Aysal’ı, çıkardığı yönetim listesi nedeniyle çok sert sözlerle eleştirdi. İşte Uluç’un Sabah’ta yer alan röportajından Aysal’la ilgili bölümler:
Seçime tek aday olarak girmeye hazırlanan Aysal listesini açıkladı. Eski yönetimden Öztürk, Dürüst, Albayrak, Haznedaroğlu gibi öne çıkan isimlerin çoğu yok. Eleştiriler var. Siz Aysal'ın yeni yönetimini nasıl buldunuz?
Türk medyası, Fenerbahçe ile o kadar meşgul ki Galatasaray'daki gelişmelerden haberi yok. Galatasaray çok kritik günler yaşıyor. Galatasaray'da bir Aykut Kocaman-Aziz Yıldırım olayı her an patlak verebilir. Ünal Aysal-Fatih Terim olarak... Bunu duygularımla söylüyorum.
Yarın bana gelip, 'Fatih Terim sürpriz bir şekilde istifa etti' demeyin!.. Benim için sürpriz olmaz.
Ünal Aysal çok yanlış işler yapmaya başladı. Üç sene için yeniden kongre yapması çok ayıp...
Söylediklerinden ne demek istediğini anlamıyorum; "Yenilikçiler, gelenekçiler" diye Galatasaray'ı ikiye bölüyor! Liseliler-lisesizler bölünmesi yetmezmiş gibi... Galatasaray'ı Galatasaray yapan gelenekleridir. Gelenekler temeldir. Bunun üstüne yenilikleri koyacaksın. Gelişmecilik budur. Kökeninde geleneklerin vardır, üstüne yenilikleri koyarsın.
Ünal Aysal tam tersini söylüyor; "Yenilikleri temele koyacağım, üstüne gelenekleri koyacağım." Yarın bir başkan gelecek, yenilikleri değiştirdiğinde temel gitti. Çökecek bina... İnsan söylediği lafın nereye gideceğini bir düşünmeli...
Ünal Aysal tam bir Aziz Yıldırım olma yolunda... Öyle bir yönetim kurulu yapmış ki gıkını çıkaracak adam yok. Yönetimdeki çok sesliliği bitirmiş. 'Başüstüne Sayın Başkanım! Senden büyük Allah var' diyen bir yönetim kurulu ilan etmiş. Ben kimseyi tanımıyorum. Sedat Doğan'ın dışında ki ben yıllardan beri Galatasaraylıyım!
Ne olduğu anlaşılmayan bir yönetim kurulu yapmış. Yine kimbilir kimin tesirinde kaldı! Bu listeyi Ünal Aysal'ın yaptığına inanmıyorum.
Geçen listeyi de o yapmadı. Onun hatırına bunu aldı, bunun hatırına onu aldı. Bu garip listeyi çıkardı. Buna rağmen o liste Galatasaray'ı iki sene üst üste 19 puan fark atarak şampiyon yaptı. Çok seslilik iyi bir şey... Ama şimdi bakıyorum; Aziz Yıldırım listesi yapıyor Ünal Aysal... Aziz Yıldırım listesi yaptığı zaman da Fatih Terim orada kalmaz. "Duygularım" derken onu kast ediyorum. Ünal Aysal'ın nereye gittiği belliyken Fatih Terim orada kalmaz.
Fatih Terim ileriye gören bir adamdır. Aykut Kocaman'ın duruma düşüp istifa etmez. Düşmeden istifa eder!..
Aysal, Ali Dürüst'e başkanlık teklif ettiğini ama kabul etmediğini söyledi. Böyle bir teklif yapmasına gerek var mıydı? Kabul etse gerçekten çekilir miydi?
Ali Dürüst'e herkes başkanlık teklif edebilir. Ediyorlar da... 2000 yılından beri, Faruk Süren ayrıldığı günden beri ediyorlar da... Ali Dürüst benim hayatta çok sevdiğim insanlardan biri... Çok iyi Galatasaraylı... Bir adamın adı, bu kadar kendisini tarif eder. 'Dürüst' diye... Ama Ali'nin bir özelliği var: Ali lider vasıflı bir adam değil.
Galatasaray'da ne muhalefet platformları kuruldu, Fatih Altaylı'nın liderliğinde, ne yemekler yenildi, ne toplantılar yapıldı. Bunlardan bir kısmına ben de katıldım. Sonra baktım ki onlardan hiçbir hayır yok. Durumu kurtaracak adam aranan bir yerde Galatasaray olur mu? Ondan sonra rahmetli Özhan'ı arka arkaya başkan seçince de Galatasaray Kulübü Üyeliği'nden de istifa ettim. Bitti, bağımı da kopardım.
Bütün bu dönemde Ali'nin adı hep ortaya atıldı ama Ali hiç 'Ben varım' diye çıkmadı ortaya... Bu yaratılışta biri değil. Bu bir yapı meselesi, bu karakter meselesi...
Ali Dürüst'e ben şimdi rahatlıkla Galatasaray Başkanlığını teklif ederim. İçimden 'Aman aday olmasın' diye geçerken bile... Çünkü adım gibi bilirim ki 'Hayır' diyecek. Ali Dürüst'ü tanıyan herkes onun başkanlık teklifine 'Hayır' diyeceğini biliyor. Ünal Aysal da geri zekalı değil. Ama bunu açıklaması ayıp bir şey...
Bir basın toplantısında, medyayla beraberken 'Ali Dürüst'e başkanlık teklif ettim' diyor. İkili aralarında görüşüyorlar, o görüşmeyi medyaya açıklayıp aklınca kurnazlık yapıyor. Galatasaray Başkanı'nın böyle oyunlara başvurması ayıp... Ünal'a yakıştıramadığım şeylerden biri de bu...
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam