Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - İlk yarı karnesi: Bursaspor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/12/2012 - 10:56 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını beş galibiyet, dokuz beraberlik ve üç yenilgiyle 6. sırada bitiren Bursaspor, beklentilerin uzağında kaldı.

bursaspor

Görsel kaynağı: AA

Lige Kayserispor'u deplasmanda yenerek 3 puanla başlayan yeşil-beyazlı takım, ikinci hafta sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sahasında aynı skorla yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
Bursaspor, ilerleyen haftalarda skor ve galibiyet anlamında bir türlü arzuladığı istikrarı yakalayamadı. Ligin 4. haftasında Kardemir Karabükspor'u 4-1 yenerek camiasına ve taraftarına ‘toparlanıyor’ izlenimini veren yeşil-beyazlılar, sonraki 3 puanı ise 9. haftada Trabzonspor'u deplasmanda yenerek aldı.
Kulüp tarihinde ilk kez Trabzonspor'u deplasmanda yenme başarısını gösteren Bursaspor, 12. hafta Mersin İdman Yurdu'nu 3-0, 15. haftada Orduspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Devreye kadar oynadığı 17 maçın 5'ini kazanan Bursaspor, 9 maçta ise bir puana razı oldu.
Bursaspor, '4 büyükler' diye adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'tan ise sadece Galatasaray'a yenildi.
Trabzonspor'u deplasmanda yenen, Fenerbahçe ile sahasında 1-1 berabere kalan, Beşiktaş deplasmanından da 3-3'lük skorla bir puan çıkaran Timsahlar, sadece Galatasaray'a 3-2 boyun eğdi.
2 kırmızı kart
Bursaspor'dan iki futbolcu ligin ilk yarısında kırmızı kartla cezalandırıldı. Basser ve Hakan gördükleri kırmızı kartlarla takımlarını 10 kişi bırakırken, toplamda 5 sarı kart gören İbrahim Öztürk ile 4 kez hakemler tarafından kartla cezalandırılan N'Diaye, birer maçta zorunlu olarak dinlendi. Bursaspor'da kaleci Carson ile Serdar Aziz ise üçer sarı kartla 'en hırçın futbolcular' listesine giren isimler oldu.
Batalla golleriyle takımı sırtladı
Bursaspor'un '10' numarası Pablo Martin Batalla, ilk yarıda hem sergilediği futbol hem de golleriyle takımını sırtlayan isimlerin başında yer aldı.
Asıl işi oyun kurmak ve forvet oyuncularına asist yapmak olan Batalla, 5 golle 'golcüler' sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmadı. Batalla'yı 4 golle kanat oyuncusu Sestak takip ederken, bu sezon bir türlü beklenileni veremeyen ve sakatlık da yaşayan Pinto takip etti. Belluschi, Musa ve son haftalardaki çıkışla dikkati çeken sol kanat oyuncusu Ferhat Kiraz da, Pinto gibi rakip fileleri 3'er golle havalandırdı.
Defans oyuncusu İbrahim Öztürk, attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekti.
En çok oynayan; Carson
Bursaspor'da Carson, Batalla ve Vederson 17 maçın tamamında forma giyerken, İngiliz file bekçisi 1570 dakika ile takımın en fazla süre alan ismi oldu. Carson'u 1473 dakika ile Batalla, 1406 dakika ile Basser, 1395 dakika ile de İbrahim takip etti. Genç futbolcu golcü Okan Deniz ise sadece 4 maçta 140 dakika forma giyebildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam