Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Mersin hayal kırıklığı yarattı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/12/2012 - 15:15 GMT+2

Geçen sezon ''deplasman fatihi'' yakıştırması alan Mersin İdman Yurdu bu sene deplasmandaki en başarılı takımlar listesinin son sırasında yer alabildi.

mersin idman yurdu mustafa sarp

Görsel kaynağı: AA

Geçen sezon yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de devre arasına 27 puanla 6. sırada giren Mersin İdman Yurdu, bu sene ise sezon başından beri gösterdiği kötü performansla toplayabildiği 15 puanla devreyi 17. sırada kapadı.
Spor Toto Süper Lig'in Çukurova temsilcisi Mersin İdman Yurdu, sezon başından beri bir türlü istediği performansı sahaya yansıtamıyor.
Geçen yıl 29 yıl aradan sonra ilk kez top koşturmaya başladığı ligde ''şeytanlar'' adlı taraftar grubuyla hafızalarda yer edinen Mersin ekibi, geçen yılki başarılarını mumla arıyor'.
Geçen sezon özellikle deplasmanda rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen ve devre arasına topladığı 27 puanla 6. sırada giren kırmızı-lacivertliler, bu sezon neredeyse geçen yılki puanın yarısını toplayabildi.
Deplasmanda kayıp
Geçen sene özellikle deplasmanda gösterdiği performansla göz dolduran Mersin İdman Yurdu, geçen sene ilk devrede yaptığı 17 maçtan 8'inde rakiplerine konuk oldu.
Bu 8 maçın 4'ünde galip gelen ve 3'ünde berabere kalan Mersin İdman Yurdu, bir maçta da üzülen taraf oldu. Deplasman maçlarında kendisinden bir maç fazlası olan Galatasaray'ı ''deplasmandaki en başarılı takımlar'' sıralamasında takip eden kırmızı-lacivertliler, bu seneki performansı ise, geçen sezonun tam tersi.
Bu sene elde ettiği 3 galibiyeti de seyircisi önünde puan cetveline yazdıran Mersin İdman Yurdu, deplasman maçlarında henüz galip gelemedi. Geçen sene ''deplasman fatihi'' yakıştırması alan Mersin İdman Yurdu bu sene ise, deplasmandaki en başarılı takımlar listesinin son sırasında yer alabildi.
"Ligin ortalarında tamamlamak istiyoruz"
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, takımın geçen senenin ilk devresinde oldukça başarılı performans göstermesine karşın, ikinci yarıda ise kazanılan puanların hoyratça kullanıldığını söyledi.
Bu sene ise, sezonun ilk devresinde alınan kötü sonuçların, ikinci yarıda telafi edilmesini sağlamak istediklerini anlatan Kahramanlı, şunları kaydetti:
''Geçen senenin tam tersi olsun istiyoruz. Bu seneyi ligin ortalarında tamamlamak istiyoruz. Bunun için gerekli önlemlerimizi hocamızın vereceği rapor doğrultusunda almaya çalışacağız. Bu sene ikinci devrede, geçen senenin ilk yarısı gibi oyun sergilesek bile, bunu düzenli hale getirmeliyiz. Sürekli olarak bir devre iyi, bir devre kötü olursak, kendimize başarılı diyemeyiz. Bu yüzden istikrarlı şekilde takım olma bilincini oturtmalıyız.''
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam