Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Sedat Doğan: Kim suçluysa cezasını verin

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/04/2013 - 17:02 GMT+3

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, TFF’yi adeta yerden yere vururken, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan

Görsel kaynağı: AA

AMK'nın haberine göre, Galatasaray TV'de Günün Manşeti programına katılan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, TFF’yi adeta yerden yere vururken, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaların satır başları:
“"PFDK’nin bu kararı vermesi için hangi şartların oluşturduğunu incelemek lazım. Bu olaylar bir silsile halinde geliyor. Geçen sene de hocamız Fenerbahçe maçı öncesi 3 maç ceza aldı. Niye ceza aldı? Çok ciddi hakem tahrikleri vardı. Orduspor maçında hocamız içeriye giderken “Bu maçı çıkın daha kötü yönetin” şeklinde bir serzenişte bulundu. Hakem ters şekilde bakınca da “Merak etmeyin sizin bana ceza vermenizi gerektirecek bir kelime kullanmayacağım. Tüm bunlar bizim üzerimizde sistemli bir hareket varmış izlenimi yaratıyor.
Fatih Terim’e Orduspor maçından sonra 3 maç ceza veriyorsunuz. Galatasaray Avrupa’da yol alıyor. Daha da güçleniyor. Çok kaliteli isimleri transfer ediyor. Bu böyle olunca demek ki Galatasaray'ı sevmeyenler Galatasaray’ın daha ileriye gitmemesi için bir şeyler yapıyor. Bunu başka türlü açıklayamazsınız. Galatasaray üzerinde stratejik bir oyun oynanıyor.
Türkiye'de çifte standart var
"Türkiye’de standart yok. Fatih Hoca’nın hareketi başkasının sahaya girmesinden daha mı ağır bir hareket? Çifte standart var. Birisi sahaya giriyor hiçbir şey yapmıyorsunuz, diğeri topu yere atıyor hemen ceza veriyorsunuz.. Öyle mi.. Birileri bir yerlerden korkuyor anlaşılan. Beşiktaş – Fenerbahçe maçının hakemi Mete Kalkavan, Fenerbahçe’nin 1 golünü geçersiz sayıyor. Yanlış karar olabilir. Peki bu ligde yer alan hakemlerin belli standartta olması lazım. Nasıl bir standart var ki Mete Kalkavan’ı amatör kümedeki Feriköy – Kazımkarabekir derbisine atıyorsunuz? O maç yarıda kaldı.
Süleyman Abay, Süleyman Bey bizim başımızda ciddi gerginliklere yol açtı. Sivas maçında kural hatası yapıyor, 2. sarı kartı göstermesi gereken oyuncu yerine başkasına gösteriyor. Bu seviyedeki hakemlerin böyle hatalar yapmaması lazım. Süleyman Abay’a 8.6 not verdiler. ”
"Bursaspor - Fenerbahçe maçında yan hakem Fenerbahçe’nin hem faul hem de ofsayt olan golünü vermiyor. Bu yan hakem bundan sonra hangi ligde görev aldı? Bu hakem o günden beri dinleniyor, yatağa kadar düşmüş vaziyette. Burada psikolojik bir baskı söz konusu. Siz hakemlere Fenerbahçe ya da başka takıma hata yapınca en alt lige düşürürüm; Galatasaray’a karşı hata yapınca merak etme 8.6 not veririm, arkanda dururum derseniz olmaz. Hakemler üzerinde bu psikolojik ortamı yaratırsanız Fatih Terim de atılır, yardımcıları da atılır.”
"Yüreğimizle kazanacağız
"Galatasaray Sportif AŞ halka açık bir şirket. Biz bu olaylardan nefatif bir durum yaşasak hissemiz düşecek. Biz bu oyunu yüreğimizle sahada kazanacağız, masa başında değil. Hisse değerlerimiz düşerse bu yatırımcıya zarar verir.
TFF yöneticisi, milli takımlar komitesinde görev yapan Yemen Ekşioğlu’nun 'Galatasaray’ı sevmiyorum' açıklamalarını dinledik. Futbol yönetimine talip olan kişilerin bu açıklamaları yapma lüksü yoktur. Bu suça teşviktir. Bu beyefendi madem sorumluluk alamıyor, o zaman o koltukta oturmayacak. Kim kusur işlemişse cezasını verin. Ama kimseye ayrıcalık yapmayın. Galatasaray bugüne kadar farklı muamele istemedi. Ben Galatasaray yöneticisi olarak rakiplerimiz hakkında bazı kelimeler kullansam, yarın sokakta taraftarlar birbiriyle çatışmayacak mı? Galatasaray’ın son 2 senedeki davranışlarına dikkat edin. Galatasaray kimseyi incitmeyecek şekilde davrandı bu güne kadar.
“Fenerbahçe Spor Kulübü’nün böyle şeylere ihtiyacı olmadığını düşünüyoruz. Bizim maçlarımızda olan hakemlere negatif cezalar verilsin, Galatasaray’a kötü şeyler yapılsın dediğine inanmak istemiyorum.”
Terim'e saygı göstereceksiniz
"Tahkim 2 hafta önce Meireles olayında tükürük değil sıvıdır diyor, hakem raporunu göze almıyor. Sonra 2 hafta geçiyor, Melo tükürmüyor. Diyorlar ki “Melo olayında tükürük olmadığına ilişkin emare yoktur” diyor. Böyle çifte standartla karar verirsen, bu ülkede sporu ileri götüremezsin.
“Fatih Terim sadece Galatasaray’a malolmuş bir insan değil. Türk futbolunun en tepeye çıktığı dönemde Fatih Terim imzası vardır. Sizin bu isimleri kadifeye sarıp korumanız gerekir. Bu insanlara hak ettiği saygıyı göstereceksiniz.
Mecburen bu kurullara itiraz yapacağız. Hazırlıklarımız devam ediyor. Rekabet ortamının bozulmayacağı bir durum hazırlanmalı.”
"Galatasaray aldı başını gidiyor"
Ünal Aysal Futbol Federasyonu’na Fatih Terim’i şikayet etmedi. Ünal Aysal’ın Löw ile birlikte yemek yediğini tweet atan spor yazarları oldu. ”
Galatasaray aldı başını gidiyor, Galatasaray alıp başını gitmesin diye düşünüyorlar. Siz de başınızı alıp gidin, doğruları yapın, hep beraber doğruları yapalım. Biz örnek oluyoruz size.”
Ünal Aysal’ın Fatih Terim’le en ufak bir sıkıntısı yoktur.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam