Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Şenol Güneş’in Galatasaray karnesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/12/2012 - 09:32 GMT+2

Trabzonspor dediğimizde akla ilk gelen isimlerden birisidir Şenol Güneş. Takımıyla özdeşleşen tecrübeli teknik adam bugün Galatasaray karşısında zorlu bir sınava çıkıyor. Gelin bu müthiş derbiden önce Güneş’in Cimbom karnesine bakalım.

şenol güneş

Görsel kaynağı: DHA

Küçükken basketbola ilgisi ön planda olan Şenol Güneş, Trabzon’daki futbol düşkünlüğünden ötürü futbola yönelmek zorunda kalmıştır. Kaleci olarak başladığı kariyerinde basamakları hızla tırmanan yetenekli oyuncuyu Trabzonspor gözüne kestirmişti bile. Ve Güneş tam 15 sezon ter dökeceği Karadeniz temsilcisine 1972-1973 sezonunda transfer olmuştu.
İlk Galatasaray derbisine 29 Aralık 1974’te çıkıyordu yetenekli file bekçisi. İki takımdan da birer oyuncunun kırmızı kart gördüğü bu mücadeleden sarı-kırmızılılar 1-0 galip ayrılmayı başarıyordu. Bu maç Şenol Güneş’in ilk derbisinin olmasının yanında bir başka anlam daha taşıyordu.Trabzon’un panter file bekçisi Şenol ile Cimbom’un hırçın liberosu Fatih o gün ilk kez karşı karşıya gelmişti.
Şenol Galatasaray’a karşı ilk maçını kaybetse de telafisi çabuk geliyordu. Aynı sezon içindeki ikinci maçta, Karadeniz ekibi Aslan’ı 2-1 mağlup ederken Şenol Güneş de kalesinde harikalar yaratıyordu.
Yıllar geçtikçe kalede daha emin bir duruş sergileyen Güneş, 25 Ekim 1985 günü oynanan Galatasaray maçında kalesinde devleşmişti. İnanılmaz kurtarışlara imza atan yetenekli kaleci takımını mağlubiyetten kurtarıp bir puan almasında büyük pay sahibi olmuştu.
Şenol Güneş futbolculuk döneminde tam 25 kez Galatasaray’a karşı oynadı. Bu maçların 11’inden mutlu sonla ayrılırken yedisinde mağlubiyetten kaçamamıştı.
Kulübe performansıTeknik direktör sıfatıyla ilk kez Galatasaray karşısına 10 Ekim 1993’te çıkıyordu Güneş. Futbolculuk döneminde olduğu gibi ilk karşılaşmasından yine boynu bükük ayrılmaktan kurtulamazken ikinci maçından da 2-0’lık skorla galibiyet sevincini tadıyordu.
Futbolculuk döneminde sık sık karşılaştığı Fatih Terim ile ise teknik direktör kulvarında iki kez karşı karşıya geldi Şenol Hoca. İlki 17 Ağustos 1996 yılında gerçekleşen bu maçlardan bir mağlubiyet ve bir beraberlikle ayrıldı Trabzonlu teknik adam.
Şenol Güneş bu sezondan önce Trabzon’un teknik direktörü unvanıyla 19 kez Aslan ile karşılaştı. Tecrübeli teknik adam bu maçların yedisinden galibiyetle ayrılmayı başarırken, yedisinde ise rakibine boyun eğdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam