Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Volkan Demirel'in son durumunu uzmanlar yorumladı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/02/2013 - 09:26 GMT+2

Bu sezon yediği gollerle dikkat çeken Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Volkan Demirel'in durumunu bu işi bilenler yorumladı.

fenerbahçe, beşiktaş, volkan demirel, tribün, taraftar, kadın, kadin

Görsel kaynağı: AA

Bu sezon yediği hatalı gollerle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe kalecisinin durumunu AMK GAzetesi'nden Coşkun Çelik, dört eski file bekçisine sordu. İşte Coşkun Çelik'in özel haberi:
"Dünya Kupası Elemeleri’ndeki Romanya maçında başlayan hatalar bitmek bilmiyor. Efsane kalecilerin ortak kanısı ise Volkan’ın toparlanacağı yönünde… Fenerbahçe, Sivas karşısında Eneramo’nun golleriyle Kadıköy’de yine kazanamazken Volkan Demirel’in ilk goldeki hatası dikkatleri milli kalecinin üzerinde yoğunlaştırdı. Milli takımın Romanya maçında hatalı çıkış yaptığı için ay-yıldızlıların mağlubiyetine zemin hazırlayan Volkan Demirel 2012-13 sezonundaki kötü performanısını 15. haftadaki İstanbul BB maçında sürdürmüş ve takımı Bekir’in golüyle son dakikalarda maçı kazanabilmişti. 16. haftada Selçuk İnan’ın frikiğinde acemi davranan Volkan Demirel ilerleyen haftalarda Karabük maçında LuaLua’dan ve Elazığspor karşılaşmasında Köksal’dan yediği hatalı gollerle camianın tepkisini çekmişti.
Son olarak Eneramo’nun ilk golünde hata yapan Volkan’ın form durumundaki düşüşün sebebi merak edilirken omzundaki sakatlık ve kaptanlık pazubandı mevzusunun milli kaleciyi etkilediği, kapalı kapılar ardında konuşuluyor.
Engin İpekoğlu: Çabuk toparlanır
Volkan, Türkiye’nin tartışmasız en iyi kalecisi. Ben 39 yaşımda futbolu bıraktım. O dönemde bile hatalı gol yedim. Dinlendirilmesi konusunda kararı hocası verir ama Volkan’ı değerlendirirken hem Fenerbahçe’nin psikolojik durumu göz önünda bulundurulmalı hem de savunmadaki hatalar göz önüne getirilmeli. Volkan karakterli bir insan. Çabuk toparlanacağını düşünüyorum.

Rüştü Reçber: Sıkıntısı belli oluyor
Net olmamakla beraber bir sıkıntı olduğunu hissediyorum. Bunu çözecek olan da külüptür. Volkan’ın düşüş yaşadığı bir gerçek ama her kaleci dönemsel olarak formsuzluk yaşayabilir. Bunu ben de yaşadığım için söylüyorum. Süreç biraz uzadı, Volkan gibi üst düzey kalecilerin çabuk toparlanması lazım. Emre ile kaptanlık alışverişinin ise Volkan’ı etkileyeceğini hiç sanmıyorum, zira Volkan bir hayli sağduyuludur.

Yaşar Duran: Duygusuz olmalı
Volkan konsantre olamıyor, saha içinde başka şeyler düşünüyor gibi. Ağır davranıyor. Eski günleri hatırlaması lazım. Takımın kötü olduğu bir dönemde yapacağı bir kurtarış diğer arkadaşlarını da etkiler, tempoyu yükseltir. Volkan duygusuz olmalı, etkilenmemeli. Ne arkadaşlarından, ne yaşananlardan, ne basından…. Yediği golleri o gün düşünecek, sonra da unutacak. Bir de Volkan’ın ayak tekniğini geliştirmesi ve topu oyuna sokuş hızını artırması gerektiğini eklemeliyim.

Zafer Öğer: İkinci kaleci düşünülmeli
Kalecilerde form düşüklüğüne zaman zaman rastlanır. Bunu çok büyütmemek lazım. Ancak böyle zamanlarda ikinci kaleci de düşünülmeli. Biz bunu Beşiktaş’ta başarıyla uygulamıştık. Hakan, Rüştü ve Cenk’e dönüşümlü olarak görev verdik bunda da başarılı olduk."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam