Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Yılmaz Vural: Beraberlik Orduspor için bulunmaz nimet

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 05/03/2013 - 15:33 GMT+2

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Beraberlik Orduspor için bulunmaz nimet" dedi.

yılmaz vural

Görsel kaynağı: AA

Vural, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, rakiplerinin kaybettiği haftada Akhisar Belediyespor maçını kazanarak kalan maçlarındaki performanslarını pozitif anlamda etkileyecek bir haftayı geride bıraktıklarını söyledi.
Ligde dört maçlık dilimlerde 7. döneme girdiklerini, sırasıyla Orduspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor ile oynayacaklarını ifade eden Vural, ''Biz buradan en az 8 puan alırsak 28. haftada 35 puanla ligin son 6 haftasına girecek duruma geliriz'' dedi.
Bu hafta sahalarında karşılaşacakları Orduspor'un oyun anlayışı olarak öncelikle kaybetmemeyi düşündüğünü ve savunma ağırlıklı oynayacağını tahmin ettiklerini aktaran Vural, şöyle konuştu:
''Allah göstermesin, yenemiyorsak bile 0-0, 1-1 de bizim için iyi sonuç olur. Sayın Hector Cuper'in demeçlerini izliyorum. 'Çok kritik maça çıkacağız, önce kaybetmeyelim' düşüncesinde. Orduspor kaybetmezse 30 puan olacak. Ligin 25. haftasında 30 puan da iyi puan. '9 maç kalır, bunlardan da nasılsa 3 maç yenerim' diye düşünüyor. Orduspor'un buradan berabere ayrılması onlar için bulunmaz bir nimet olur. Kapalı savunmanın nasıl çözüleceğine dair tüm hafta çalışacağız. Orduspor duran top ve kontra atak silahını kullanmaya çalışacak. Biz de onlara duran topa neden olacak pozisyonları vermememiz gerekiyor. Atar bir tane, çekilir kenara. Ayrıca kontra atak yememek lazım. Bunlara rağmen 0-0 , 1-1 bize yarar.''
Hakem atamaları
Bir soru üzerine hakem atamalarına değinen Vural, ''MHK'nin atama konusunda daha dikkatli olması lazım. Bir kurumda çalışan, o kurumun maçı varsa oraya verilmesin. Küçük bir dikkat istiyor bu'' dedi.
Yılmaz Vural, ''Büyük takımlarımız maalesef o hafta kendilerine yapılmış bir adaletsizlik varsa buna çok büyük feryat ediyorlar. Bizler bu feryatlarımızı duyuramıyoruz. Tabi bizim de canımızın çok sıkıldığı durumlar var ama bunun sayısı çok fazla değil. Sanica Boru Elazığspor olarak hakemlerden bugüne kadarki idareleri anlamında büyük ölçüde bir şikayetimiz yok. Bizim maçlarımızın yöneten hakemlerimizin performanslarından memnunuz'' ifadelerini kullandı.
"Ümit Özat benim talebemdir"
Bir gazetecinin, ''Ümit Özat'ın sık sık kendisini eleştirdiğini'' anımsatması üzerine Vural, ''Benim talebemdir. Yetiştirdiğim bir oyuncudur'' diye konuştu.
Yorumculuk unvanına ulaşıldığında bir şeyler olduğunu ifade eden Vural, ''Ümit de bunlardan bir tanesi. Konuştuklarıyla kendi doğrularını söylediğini sanıyor. O açıdan da ben muhatap olmuyorum, bir şey demiyorum, saygı duyuyorum. Yapacak bir şey yok'' dedi.
Özat'ın yorumcu olmadığını, önceki haftalarda sosyal medyada Elazığ'a gelmesi beklenen teknik direktörler arasında isminin konuşulduğunu savunan Vural, şunları söyledi:
"Daha dikkatli olmalı"
''Demek ki bir takıma aday gösterilebiliniyor. Demek ki bir teknik direktörlük vasfı var. Geri dönecek, o da teknik direktör olacak. Biraz akıllı, mesleği tamamen yorumculuk olmayan bir insanın konuşurken biraz daha ölçüyü kaçırmaması lazım. Geri döneceksin, sen aramıza geleceksin. Sonra ben gidiyorum TRT'ye yorum yapmaya. O zaman ben de mi sana aynı şeyi yapayım? Böyle çocuksu bir atışmaya döner bu olay. Hoş olmaz. Ama öyle görüyor, öyle değerlendiriyorsa yapacak bir şey yok. Ama Ümit'in bu konuda daha dikkatli olması lazım.
Köln'de başına gelen olaydan sonra ailemle ilk desteğe koşmaya çalışan ve ağlayanlardan bir tanesiyim. Böyle sevdiğim bir çocuktur. Tabi ki bir genç antrenör. O hevesiyle davranıyor. Bazen konuşmalarda ölçüyü aşmıyor değil. Ama bizim de olgunluğumuzla onlara bir cevap vermiyoruz. Sanırım o da eve gidip düşündüğünde 'Ayıp ettim' diyordur.''
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam