Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Arena sihirbazı Roberto Mancini

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/02/2014 - 08:48 GMT+2

Aslan'ın hocası Mancini, Galatasaray'ın başında çıktığı 13 iç saha maçının tamamından galip ayrılmayı başardı. Bunlardan 12'si Arena'da, 1'i de Olimpiyat'ta oynanırken, atılan 34 gole karşın, Cim Bom kalesinde sadece 7 gol gördü.

Roberto Mancini

Görsel kaynağı: AFP

Eskişehirspor’u TT Arena’da 3-0 yenen Galatasaray, Mancini idaresinde çıktığı 13. iç saha maçını da kazanmayı başardı. Terim’le yolların ayrılması sonrası göreve getirilen Roberto Mancini ile ilk iki maçını rakip sahalarda oynayarak, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’la 2-2 berabere kalıp, ardından Süper Lig’de Akhisar Belediyespor’a 2-1 yenilen Cim Bom, sonrasında iç sahada yapılan 13 resmi karşılaşmada da rakiplerine şans tanımadı. Mancini idaresinde ilk dönemde istikrarsız sonuçlar almasına karşın özellikle iç saha maçlarında istikrarı yakalayan Sarı-Kırmızılılar, taraftarlarının yüzünü güldürmeyi bildi.
Sadece kupada takılmıştı
Mancini yönetiminde TT Arena’da 7 Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 Şampiyonlar Ligi, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ise 1 Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayan Galatasaray, rakiplerine geçit vermedi. İtalyan çalıştırıcı idaresindeki 13 iç saha maçından 12’sinin normal sürelerini galip durumda tamamlayan Sarı-Kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası’nda normal süresi 2-2 beraberlikle biten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor müsabakasını ise penaltıları 6-5 üstün tamamlayarak kazandı.
Juve maçı tarihe geçti
Bu maçlarda rakip fileleri 34 kez havalandıran (kupadaki penaltı golleri dahil değil) Galatasaray, kendi ağlarında ise 7 gole engel olamadı. Sarı-Kırmızılılar’ın TT Arena’da oynamadığı tek iç saha mücadelesi, Olimpiyat Stadı’nda kupada yapılan ve 3-0 kazanılan Elazığspor karşılaşması oldu. Galatasaray’ın Roberto Mancini yönetiminde aldığı en önemli iç saha galibiyeti, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’a karşı elde edildi. İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle 32. dakikasında skor 0-0’ken tatil edilen ve ertesi gün kaldığı yerden devam ettirilen müsabakayı Wesley Sneijder’in golüyle 1-0 kazanan Cim Bom, tarihinin en önemli zaferlerinden birine imza atmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam