Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Aziz Yıldırım tekrar yargılanacak mı? Bütün cevaplar / EUROSPORT ÖZEL

Eurosport Türkiye

Güncellendi 17/01/2014 - 18:23 GMT+2

Ergenekon davası avukatlarından Eyüp Başkan, Aziz Yıldırım yeniden yargılanabilir mi tartışmalarına nokta koyacak açıklamalarda bulundu.

aziz yıldırım

Görsel kaynağı: Eurosport

Ergenekon davası avukatlarından Eyüp Başkan, Aziz Yıldırım yeniden yargılanabilir mi tartışmalarına nokta koyacak açıklamalarda bulundu.
Serhat Ramay’ın sorularını yanıtlayan Ergenekon davası avukatlarından Eyüp Başkan, enformasyon kirliliğini ortadan kaldıracak ifadeler kullandı.
Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanabileceği söyleniyor. Yeniden yargılama hayata geçerse, dolayısıyla Özel Yetkili Mahkemeler hükümsüz kılınırsa Aziz Yıldırım yeniden yargılanabilir mi?
Şu durumda hayır. Yargıtay kararını verdi. Yeniden yargılama için başka koşullar gerekir. Delillerde çok büyük bir değişiklik çıkması lazım. Bazı delillerin sahte olduğunun ortaya çıkması lazım. Böyle bir şey ortaya çıkarsa yeniden yargılanma mümkün. Ama şu andan itibaren burada bir karar verildi. Yargıtay onadığı için karar kesinleşti. Mevcut şahitlerden birinin yalan söylediğinin ortaya çıkması lazım yeniden yargılama için.
Ergenekon davası için de aynı şey söz konusu mu?
Ergenekon ya da bu tip devam eden davalarda bir yasa değişikliği yapılır Özel Yetkili Mahkemeler görevsiz hale getirilir. Burada öyle bir şey yok. Yargılama sonuçlandı artık. Yargılama bitti. Dava yasa değişikliğiyle tekrar yargılanabilir hale gelmez. Ergenekon davası Yargıtay aşamasında. Henüz kesinleşmiş bir şey yok o dava için.
Peki hangi durumda şike davası yeniden görülebilir?
Yargılamayı yapan kişiler özel örgüt üyesiyse ve yanlı bir yargılama yaptıkları ortaya çıtıysa... Ekstrem bir durum olması lazım. Yargıçların tarafsızlığı ya da delillerin sahteliği, tanıkların yemin etmesine rağmen gerçeği söylemediği gibi bir durum ortaya çıkmalı. Adalet Bakanlığı’nın 10 gün içinde sonuçlanacak bir çalışması var. Özellikle bu soruşturmayı yürüten ekip, tamamı hem savcılar hem emniyet ekibi görevden alındığı için yeniden yargılama söz konusu olabilecek. Ergenekon ve Balyoz’da bu savcılık, emniyet ekibi hatırlarsan soruşturmayı yürüttü. İddianameyi yazdı. Şike davası da yeniden yargılama içine girebilir. Zaten Fenerbahçe avukatları da yeniden yargılama için başvuru yapmıştı. Adalet Bakanlığı onunla ilgili çalışma yapıyor. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyraz Köy, Şike, bütün bu davaları aynı ekip yürüttü. Aynı emniyet müdürlüğü ve savcılar bu soruşturmaları yürütüp iddianame yazdıkları için muhtemelen yeniden yargılama durumu, Adalet Bakanlığı’nın yapacağı çalışma sonunda söz konusu olacak. 10 gün beklemeliyiz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam