Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bekir İrtegün'den Felipe Melo'ya sert sözler

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 15/05/2014 - 08:26 GMT+3

Fenerbahçe'nin en tecrübeli isimlerinden biri olan Bekir İrtegün şampiyonluğun hikayesini anlatırken, ligde tribünlere şov yapan ve rakibe hiç saygı duymayan futbolcular bulunduğunu da söyledi.

Felipe Melo (Galatasaray)

Görsel kaynağı: AFP

Bekir, kendilerini şampiyonluğa götüren en büyük etkenlerden birini şu cümlelerle açıklıyor:
"Bu zorlu süreçte bize güvenen çok insan vardı. Bizden bu başarıyı bekleyen birçok insan vardı. Biz o insanları mahcup etmediğimiz için çok mutluyuz. Bu şampiyonluğun herkesin gönlünde birçok anlamı var. Dediğim gibi biz beklentileri boşa çıkarmadığımız için onurluyuz. Kendi adıma bunun gururunu yaşıyorum. Bu camia çok zorlu süreçler geçiriyor. Bu camiaya gönül vermiş taraftarı, yöneticisi, çalışanı ve birçok kişi bizim gözümüzün içine bakıyordu. Bunları topladığımızda çok değerli bir şampiyonluk oldu."
Bekir İrtegün "Şampiyonluk için sabırsızlanıyor muydunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Haftalar önce şampiyon olmayı ligin belli bir boyutundan sonra çok istiyorduk. Çünkü ligin durumu öyle bir şekil almıştı .İkinci yarı ilk 6 maçımızı iyi geçirirsek rahatlayacağımızı düşünüyorduk. Ne yazık ki iyi bir performans sergileyemedik fakat çok çabuk toparladık. Rakiplerimizin puan kayıpları da bunda etkili oldu. Ligin bitimine dört hafta kala şampiyon olur muyuz diye kendi kendime düşünmüştüm. Volkan ile de konuştuk. Volkan da benim gibi düşünüyordu. Bizim dediğimiz gibi çıktı. Önemli olan şampiyon olmaktı. Önce olmamız çok keyifli zaman geçirmemizi sağladı. Keyifli, stressiz geçti.
"Küfüre değil, ortaya çıkarılmasına şaşırdım"
"Çok şaşırılacak bir durum yok, tuhaf belki çünkü bizim futbolumuzda bunlar ne yazık ki var. Sadece benim şaşırdığım; böyle bir şeyin ortaya çıkması, yayılması ben buna çok şaşırdım. Onun dışında da çok şaşırdığım söylenemez. Her zaman şunu söylerim. Bizler futbolcularız çok başka takımlarda arkadaşlarımız var. Galatasaray'da olsun, Beşiktaş'ta olsun Trabzon'da Bursa'da ve Antep'de birçok arkadaşlarımız var. İnanın futbolcular birbirlerini genelde çok seviyorlar benim Galatasaray'da çok sevdiğim arkadaşlarım var, çok iyi insanlar var ama ne yazık ki diğer türlü insanlar da var. Herkes malum isim zikretmeyeceğim (Melo'yu kast ederek ) çok iyi futbolcu olup da izlemekten utandığım şahıslar da var orada. Onlar gibiler hem sahada hem tribünde var. Onlar olduğu sürece biz rekabeti, çekişmeyi, gerginliği Ülke olarak tadında bırakamayacağız. O tarz futbolcu ve taraftarlardan bahsediyorum bunların varlığı devam ettiği sürece gerginlik bitmeyecek. Bu rekabette gerginlik var, olacak bu işin rengi ama bu boyutta olmamalı. Bu sınırı açtığı zaman çirkin oluyor ve bu çirkinliğin Türk futbolunda biteceğini zannetmiyorum."
Hürriyet
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam