Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş'tan ihraç iddialarına açıklama geldi!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/01/2014 - 13:04 GMT+2

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, ihraç edilmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş

Görsel kaynağı: Eurosport

Yalçın Karadeniz, Yıldırım, Kalkavan, Mansimov ve Ciner'in Beşiktaş Kulübü üyeliğinden ihraç edilmeleri ile ilgili başvurular olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Bazı kulüp üyelerimiz, Kasımpaşa Kulübü yönetiminde görevli ismi geçen arkadaşlarımızın üyelikten ihraç edilmeleri için başvuruda bulundu. Yönetim kurulu konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Beşiktaş Kulübü'nün var olan bir tüzüğü var ve o tüzükte hüküm açık. Hüküm, kulübe üye olan herhangi bir ismin başka bir kulüpte yönetici olarak çalışmasını mümkün kılmıyor."
"Süreç farklı şekilde işleyecek"
Hukuk devleti kuralları çerçevesinde üyeler tarafından yapılan ihraç başvurusunun titizlikle değerlendirildiğini kaydeden Yalçın Karadeniz, şöyle devam etti:
"Hukuk devletinde yaşıyoruz. Dolayısıyla yapılan başvuruyu göz ardı etmek mümkün değil. Beşiktaş Yönetim Kurulu, Sayın Mansimov, Sayın Ciner, Sayın Yıldırım ve Sayın Kalkavan için 'ihraç edildiler' şeklinde bir karara varmadı. Zaten süreç farklı şekilde işleyecek. Yönetim kurulunun yapacağı değerlendirmenin ardından devreye Seçme ve Sicil Kurulu girecek. Net sonuç, konu ancak Seçme ve Sicil Kurulu'nda görüşüldükten sonra ortaya çıkar."
Beşiktaş Kulübü, 17 Ocak'ta resmi internet sitesinden konuyla ile ilgili bir açıklama yapmış ve şu ifadelere yer vermişti:
"Derneğimiz tüzüğü hükümlerine göre Türkiye Profesyonel Ligleri'nde, aynı kategoride faaliyet gösteren başka bir spor kulübüne üye olanlar ve lisanslı sporcu veya görevli olanların, derneğimize üye olamayacağı ve bu kişilerin yine tüzük hükümleri uyarınca yönetim kurulu kararına ihtiyaç olmaksızın üyeliklerinin kendilerinden düşmüş sayılacağı düzenlenmiştir."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam