Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Elazığspor - Fenerbahçe / MAÇ ÖNÜ

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/02/2014 - 15:46 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Elazığspor deplasmanına konuk oluyor. Maçla ilgili tüm bilgiler burada.

gökhan gönül marvin fenerbahçe elazığspor

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Elazığspor ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, rakibini yenerek puan farkını 6'ya çıkarmak istiyor.
Galatasaray'ın dün oynanan derbi maçta Beşiktaş'ı 1-0 yenerek 44 puanla ikinci sıraya yerleşmesinin ardından haftaya 47 puanla lider giren sarı-lacivertliler, Elazığ deplasmanından alacağı 3 puanla farkı yeniden 6 puana çıkarmayı hedefliyor.
Muhtemel 11'ler
Elazığspor: Ivesa, Tanju, Sow, Çağlar, Marvin, Bilica, Mehmet Nas, Serdar, Tello, Onur, Deniz
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Kadlec, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Cristian, Alper, Kuyt, Emenike
Elazığspor
Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-2 yenen Elazığspor, dış sahada 169 gün sonra galibiyete ulaşmıştı. Bu galibiyetle puanı 22 olan Elazığspor, son haftalardaki çıkışını da sürdürdü. Bordo-beyazlılar, ligin ikinci devresinde oynadığı 4 maçtan 3'ünden de galibiyetle ayrıldı.
Teknik direktör Okan Buruk, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takım olarak son haftalarda sergiledikleri oyunla iyi bir çıkış yakaladıklarını belirterek, bu çıkışı Fenerbahçe maçında da sürdürmek istediklerini söyledi.
Her maçın final havasında olduğunu dile getiren Buruk, rakibin ne kadar güçlü olduğunun kendileri için önemli olmadığını ifade ederek, "Önemli olan alacağımız puanlar ve oynayacağımız oyun. Tabii ki rakibimizi iyi analiz edeceğiz, güçlü olduğunu biliyoruz ama sahamızda oynadığımız maçlarda başarılı bir performansımız var. Bunu sürdürmek gerekiyor. Bu bağlamda, her maçta olduğu gibi Fenerbahçe'ye karşı da kazanmak için oynayacağız. Bu maçtaki hedefimiz 3 puan" diye konuştu.
Elazığspor'un son haftalarda sergilediği oyunla adından söz ettirmeye başladığını vurgulayan Buruk, "İyi giden bir performansımız var. Hem oyun olarak hem skor olarak hem puan olarak yukarılardayız. O yüzden hedefimiz, bu çizgide devam etmek. İnşallah alacağımız puanlarla da Elazığspor'un ismini bu haftada da konuşturacağız" dedi.
Buruk, takımda Özgür Özkaya ve İbrahim Kaş dışında herhangi bir eksik bulunmadığını sözlerine ekledi.
Fenerbahçe
Ligde oynadığı son 3 deplasmanda puan alamayan Fenerbahçe, Elazığspor maçını kazanarak, deplasmanda stresine de son vermeyi amaçlıyor.
Kadro sıkıntısı devam ediyor
Fenerbahçe, üst üste gelen sakatlıklar ve cezalar nedeniyle Elazığspor maçı öncesinde de kadro kurmakta sıkıntı yaşıyor. Sakat veya cezalı olan 6 oyuncu kadroda yer almazken, sarı-lacivertliler Elazığ'a 17 kişilik kadro ile gitti.
Sakatlıkları bulunan Sow, Webo, Alves ve Serdar Kesimal ile cezalı olan Egemen Korkmaz ve Emre Belözoğlu, Elazığspor maçında forma giyemeyecek. Cezalı olduğu için 17 kişilik kadroda yer almayan Emre'nin takıma destek vermek için kafile ile Elazığ'a gideceği açıklandı.
Sakatlığı sona eren Emenike ve sarı kart cezası biten Caner Erkin, 17 kişilik kadroda yer aldı. Fenerbahçe'nin 17 kişilik Elazığspor maç kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Volkan Demirel, Mert Günok, Bekir İrtegün, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Mehmet Topal, Salih Uçan, Mehmet Topuz, Caner Erkin, Dirk Kuyt, Alper Potuk, Raul Meireles, Samuel Holmen, Emmanuel Emenike.
Caner ve Emenike takıma dönüyor
Sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında forma giyemeyen Caner Erkin, Elazığspor karşısında ilk 11'de forma giyecek.
Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor'u 2-1 yendiği maçta sakatlanan ve Eskişehirspor, Sivasspor maçında kadroda yer almayan, Kasımpaşa maçında ise tam hazır olmadığı için yedek soyunan Emenike'nin yarın ilk 11'de oynaması bekleniyor.
Hafta içinde sakatlıkları bulunan ancak son antrenmanlarda takımla çalışan Cristian, Meireles ve Gökhan Gönül de Elazığspor maçında oynayabilecek.
İki oyuncu ceza sınırında
Fenerbahçe'de Elazığspor maçında forma giyebilecek futbolculardan ikisi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Mehmet Topal ve Emenike yarınki maçında oynayıp, birer sarı kart görmeleri durumunda 23. haftada Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.
Bunları biliyor muydunuz?
- Fenerbahçe ile Elazığspor, yarın yapacakları maçla birlikte Süper Lig'de 8. kez karşılaşacak.
- İki ekip, Elazığspor'un Süper Lig'de yer aldığı 2002-2003, 2003-2004, 2012-2013 ve bu sezon birbirlerine rakip oldu. Geride kalan 7 maçtan 4'ünü Fenerbahçe kazanırken, 3'ü berabere bitti, Elazığspor galibiyet alamadı.
- Fenerbahçe'nin toplam 22 golüne, Elazığspor 9 golle yanıt verdi.
- Taraflar arasındaki 7 maçta sporseverler toplam 31 gol seyrederken, Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini, 7-1'lik sonuçla Elazığspor karşısında aldı. Bu sonuç, Elazığspor'un da Süper Lig'deki en farklı skorlu yenilgisi olarak kayıtlara geçti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam