Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Felipe Melo ceza alacak mı? İşte cevabı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/02/2014 - 17:42 GMT+2

Galatasaray'ın Brezilyalı orta sahası Felipe Melo'nun Beşiktaş galibiyetini kutlayış biçimi tepkilere neden olmuştu.

Melo

Görsel kaynağı: Eurosport

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin ardından Felipe Melo'nun yaptığı hareket gündeme oturmuştu. Emre Belözoğlu ve Kasımpaşa kalecisi İlker Avcıbay da küfürleriyle ekranlara takılan isimlerdi. Üç oyuncu da karşılaşmanın karar vericileri tarafından cezalandırılmamış hatta raporlara da yazılmamıştı. Peki Melo bu hareketten sonra ceza alacak mı?
Hakem ve temsilci görmeyince...
Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasında hakem Fırat Aydınus'un gözleri önünde olan ancak 5 yardımcısı dahil kimsenin görmediği küfürleşmeler ekranlara yansımıştı. Bruno Alves'in tekmeleri de sadece maçın 6 idarecisi tarafından görülmeyen detaylar oldu. Kameralara yansıyan ve tüm Türkiye'nin gördüğü pozisyonlar hakemler tarafından cezalandırılmayınca raporlarda da yer almadı. Ayrıca maçın üç temsilcisi de pozisyonları göremeyince Emre, İlker ve Bruno Alves ceza almaktan kurtuldu. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, temsilciden herhangi bir duruşmalı toplantı da istemedi. Raporlarına bu olayları yazmayan temsilciler ve pozisyonu kartla cezalandırmayan hakemler sayesinde üç oyuncu ceza almadı.
Melo ucuz yırttı
Galatasaray'ın Beşiktaş ile oynadığı maçın ardından tribünlere yaptığı hareket dolayısıyla eleştirlen ve bu anlar ekranlara yansıyan Melo da PFDK'ya sevk edilmeyecek. Böylelikle herhangi bir ceza da almayacak. Çünkü karşılaşmanın hakem ve temsilcilerinin raporlarında Melo ile ilgili ceza gerektirecek ifadeler bulunmuyor.
Neden TV görüntüleri kullanılmıyor?
Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarına göre hakem tarafından oyun içinde cezalandırılmayan, raporlarda yazılmayan konular PFDK'nın ceza hükümlerinin dışında kalıyor. Ayrıca daha önce bir, sonra da üçe çıkan temsilcilerin raporlarında da böyle bir duruma rastlanmazsa oyuncuya TV görüntüleri üzerinden ceza verilmiyor. Halihazırdaki Türkiye Futbol Federasyonu TV görüntüleriyle ceza vermeyi uygun bulmuyor. Nedeni ise böyle vakaların artmasından şüphe ediyor olmaları.

Ancak bir 2009 yılında Emre Belözoğlu saha kenarında yaptığı boğaz kesme hareketi yüzünden 1 maç ceza almıştı. O Dönemden bu yana hakem veya temsilci raporu olmadan herhangi bir TV görüntüsünün varlığı önem arz etmiyor. Çünkü temsilcilerin veya hakemlerin raporları olmadan ceza verilmesi gündeme gelmiyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam