Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Femerbahçe kar eden tek kulüp, Galatasaray ise borçlanmayı sürdürüyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/10/2013 - 15:47 GMT+3

Galatasaray kısa vadeli borçlarda Manchester United'ı geride bıraktı. Fenerbahçe ise yine 4 büyükler arasında tek...

Money

Görsel kaynağı: Eurosport

Dört büyükler arasında tek kâr eden takım Fenerbahçe. Buna karşın kârda gerileme var. Galatasaray'da ise maddi olarak işler yolunda değil. Aslan kısa vadeli borçlarda Manchester United'ı bile geride bıraktı!
Bloomberg'de yer alan habere göre Galatasaray'ın kısa vadeli borçları Manchester United'ın borçlarını 8'e katladı. Haberde Beşiktaş ve Trabzon'un kısa vadeli borçlarının sahip oldukları nakde oranının ise çok yüksek seviyelerde olduğu belirtildi.
Türkiye'nin 4 büyük futbol kulübünün giderek artan borçları yabancı basında konu edildi. Bloomberg'de yer alan "Borçlarını azaltan Manchester United Türk futbolunun çürüdüğünü gösterdi" başlıklı haberde Galatasaray'ın kısa vadeli borçlarının 57 milyon dolara yükseldiği belirtilerek Eylül sonu itibariyle kulübün 4.5 milyon dolar nakdi bulunduğu, bunun yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin bir sezon ücretini karşılamadığı yazıldı.
Trabzon'un 41 kata ulaştı
Bloomberg'den Ercan Ersoy ve Taylan Bilgiç'in haberinde diğer kulüplerin de net borçlarında büyük artışlar yaşandığı vurgulandı. Buna göre Beşiktaş'ın kısa vadeli net borçlarının nakitlerine oranı 24 kata, Trabzon'un 41 kata Fenerbahçe'nin ise 8.3 kata ulaştı. Galatasaray'ın kısa vadeli borçlarının miktar olarak 4 büyük kulüp olarak en yüksek borç olduğu belirtilen haberde buna karşın net borçların nakde oranının 13 kat olduğu ve bu oranın Beşiktaş ve Trabzon'dan daha az olduğuna dikkat çekti.
Galatasaray ile Manchester United'ın bilançolarının kıyaslanmasında da çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre Galatasaray'ın 2013 üçüncü çeyrek bilançosuna göre borçlarının Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârına (FAVÖK) oranı 17.4'ü buldu. Aynı oran Manchester United'da 3.9'da bulunuyor. Galatasaray'ın kısa vadeli borcu da yıllık 3 katı daha fazla gelir yaratan Manchester United'dan 8 kat daha fazla seviyede bulunuyor.
Sadece Fenerbahçe kâr etti!
Galatasaray 31 Mayıs'ta biten bilanço döneminde 99 milyon lira net zarar yazarken, Beşiktaş'ın zararı 68.3 milyon lira, Trabzonspor'un zararı da 61.2 milyon lirayı buldu. Bu bilanço döneminde sadece Fenerbahçe 1.6 milyon lira kâr edebilirken Fenerbahçe'nin kârı da bir önceki döneme göre yüzde 73 düşüş gösterdi. 4 büyük kulübün de banka borçlarının bulunduğu hatırlatılan haberde Galatasaray'ın çoğu dolar cinsinden toplam 115 milyon dolar borcunun bulnduğu, faizlerininde yüzde 5.5 ile 8,75 arasında değiştiği hatırlatıldı.
Beşiktaş'ın eski yöneticisi İbrahim Altınsay'ın da görüşlerine yer verilen haberde Altınsay'ın "kulüpler finansi açıdan öldü. Fakat cesetleri çürümeye henüz başlamadı" ifadeleri yer aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam