Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe'de transfer rotası belli oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/05/2014 - 15:30 GMT+3

Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, yeni sezondaki transfer rotasını da belirledi. İşte sarı lacivertlilerin transfer şeması.

Caner Erkin (Fenerbahçe)

Görsel kaynağı: AFP

Şampiyon Fenerbahçe ligi erken bitirip transfere yoğunlaştı. Mevlüt Erdinç ile anlaştığı iddia eden sarı lacivertlileri bu sezon oldukça hareketli bir yıl bekliyor. Ancak Fenerbahçe yönetimi ciddi bir karar aldı. Sarı lacivertliler transferde bu rotayı izleyecek.
Doviz kurundaki artış kasayı zorladı
Türkiye ve Avrupa'nın en yaşlı kadrolarından birine sahip olan Fenerbahçe, transfer bütçesinde de kısıtlamaya gidecek. Özellikle atan döviz kurunun verdiği ekonomik zarar Fenerbahçe yönetiminin canını oldukça sıktı. Oynamayan ve yüksek ücret alan yabancı futbolcuların da maliyeti eklenince Fenerbahçe bu sezon oldukça zor durumlar yaşadı. Yüksek ücretler ödenen ancak beklenen performansı yakalayamayan isimlerin uğrattığı zarar bu transfer sezonunda sarı lacivertli takımın karşısına çıktı.
Yerli isimlere çok para verilmeyecek
Fenerbahçe öncelikle yerli futbolculara yüksek bonservis ödeme huyundan vazgeçecek. Süper Lig'de kadrosuna katmak istediği tek yerli isim olan Jimmy Durmaz için görüşmelerini sürdüren sarı lacivertliler, transfer politikasını da belirledi. İlhan Cavcav'ın 7 milyon Euro istediği Jimmy Durmaz'ın alternatifi için de araştırmalarını sürdürdüğü kırmızı siyahlı takımın yeni sezon planlamasında Jimmy Durmaz'ın olmadığı öğrenildi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın da nabız yokladığı Jimmy Durmaz için Fenerbahçe takas+para yolunu deneyecek. 3 milyon Euro'nun üzerine kesinlikle çıkmayacak olan sarı lacivertliler takas için de oyuncu önerecek. Hiçbir yerli oyuncu için bu sezon 5-6 milyon Euro'yu bulan bonservisler ödenmeyecek.
Teklif gelen oyuncu satılacak
Sarı lacivertliler ayrıca kadrosunda yer alan Meireles, Stoch, Cristian, Kadlec gibi isimleri beklenen bonservis bedelleri ödenmesi halinde elinden çıkartacak. Hem takımın yaş ortalamasını düşürmek isteyen Fenerbahçe yönetimi hem de bu transferlerden kulübe 14-15 milyon Euro gibi sıcak parayı da sokmak istiyor. Krasic, Yobo ve Holmen ise kiralık ya da takas formülü uygulanacak olan futbolcular olacak.
İmza parası ödenmeyecek
Fenerbahçe bu sezon birkaç genç oyuncu alacak ve kullanamadığı yabancı oyuncularını kesinlikle bonservis bedeliyle satacak. Ayrıca Sow’a da 15 milyon Euro civarında bir transfer teklifi gelirse satılacak. Birçok branşta küçülmeye gitmek zorunda kalan Fenerbahçe yönetimi, döviz kurundaki değişiklik dolayısıyla futbol takımına yapacağı transferleri de sınırlayacak. Kuyt, Emeike ve Alves tutulacak, Sow ise iyi bir teklif gelmezse takımda kalacak. Bu arada iç transferde Caner Erkin ile anlaşılamamasının tek sebebinin de yıldız futbolcunun istediği imza parası olduğu belirtildi. Fenerbahçe yönetimi Caner Erkin’in imza parası beklentisini kırabilir ya da ücreti düşürebilirse kontrat hemen yenilenecek.
Alper Aslan / @alperaslan01
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam