Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe'de sürpriz isimler gündemde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/12/2013 - 11:32 GMT+2

Süper Lig'de ilk devreyi en yakın rakibi Galatasaray önünde lider kapatan Fenerbahçe'de ocak ayı transfer sezonu sakin ama isabetli geçecek.

Aras Özbiliz - Spartak Moskova

Görsel kaynağı: Eurosport

Süper Lig'e şoke eden Konyaspor yenilgisi ile başlayabn Fenerbahçe, ardından gelen haftalarda adeta bu maçın acısını çıkardı. Tam 14 hafta kaybetmeyen sarı lacivertliler, Karabükspor yenilgisinin de faturasını Kayserispor'a kesti. Liderliğini perçinleyen ve 8 puanlık farkla ikinci devreye giren Fenerbahçe'de gösler artık transfere çevrildi.
Mehmet Ekici ısrarı
Aklı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararında olan Fenerbahçe, ne olursa olsun kadrosuna takviye yapacak. Önümüzdeki sezon düşecek olan yabancı kontenjanı yüzünden sarı lacivertliler yurt dışı transferde aceleci davranmayacak. Devre arasında kadrosuna Kampl'ın haricinde yabancı futbolcu takviyesi yapmayı planlamayan lider Fenerbahçe, yerli oyunculara yönelecek. RedBull Salzburg'un Kampl'ı satmayı düşünmemesi, Diego'nun da Santos ile görüşmelere başlaması, sarı lacivertlileri yerli oyuncu transferine itti. Werder Bremen'eden ayrılmayı düşünen ve kararını da menajeri aracılığı ile açıklayan Mehmet Ekici, bu listenin ilk sırasında yer alan isim oldu. Kadlec ve Yobo'yu devre arasında kesin olarak gödenerecek olan Fenerbahçe, sezon sonu için Jimmy Durmaz'la da prensip anlaşmasına varmıştı.
Yerliler artık daha popüler
Alman ekibi ile masaya oturmak isteyen Fenerbahçe, yüksek bonservis bedeli ödemekten kaçınacak. Oyuncuya 2 milyon Euro bonservis bedeli ödemek isteyen sarı lacivertliler futbolcunun yıllık alacağını da yüksek tutmayacak. Hem bütçeye hem de kadroya şişkinlik getirmekten kaçınacak olan Fenerbahçe yönetimi, yeni transfer politikasını da bu doğrultuda götürecek. Sezon sonunda Krasic ve Stoch'un da döneceğini bilen sarı lacivertliler bu yüzden yabancı oyuncu transfer etmeyecek. Önümüzdeki sezonun planlamasını şimdiden yapan Fenerbahçe, devre arasında yabancı oyuncu almayacak. Mehmet Ekici dışında listesine Jimmy Durmaz'ı da aldı. Mart ayına kadar sakat olan futbolcu için şimdilik transfer görüşmesi durdurulsa da,, oyuncunun iyileşme süreci yakından takip edilecek.
Aras Özbiliz izleniyor
Listedeki bir başka yerli futbolcuysa Aras özbiliz. Bu sezon Spartak Moskova'ya transfer olan Aras Özbiliz, İstanbul doğumlu ancak Ermenistan Milli Takımı oyuncusu. Sarı lacivertlilerin daha önce de transfer etmek istediği bilinen Aras Özbiliz için Avrupa'nın önemli takımları da devrede. Fenerbahçe Aras için yine Jimmy Durmaz ve Jeam Paul Karacan'da olduğu gibi sezon sonunu bekleyecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam