Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Efsanevi 90 dakikadan akılda kalanlar

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/03/2014 - 17:05 GMT+2

Fenerbahçe'nin 2000-2001 sezonunda şampiyonluk kilidini açtığı unutulmaz 4-3'lük maçla ilgili haberleri sizler için derledik.

milan rapaic

Görsel kaynağı: Eurosport

Fenerbahçe'nin 2000-2001 sezonunda şampiyonluk kilidini açtığı unutulmaz 4-3'lük maçla ilgili haberleri sizler için derledik.
İşte efsanevi 90 dakikadan akılda kalanlar;
Devre arası soyunma odasında Denizli'nin sesi çınladı: "Böyle bir rakibe 3-0 yenilecek ekip misiniz? Çıkın karakterinizi sahada herkese gösterin"
İstemeyen çıksın
İlk devre 3-0 Gaziantepspor'un üstünlüğüyle sona ermiş. Fenerbahçeli oyuncular bu sezon ilk kez polislerin kalkanı altında soyunma odasına gidiyor. Ve içeride teknik direktör Mustafa Denizli önce öğrencilerinin bir soluk almalarını bekliyor, sonra da açıyor ağzını, yumuyor gözünü: "Bu sonucu kendine layık gören varsa, hemen şimdi soyunsun. Onu çıkarıyorum."
İçinize sindi mi?
Futbolcularının gururlarına seslenen Denizli şöyle devam etti: "Nedir bu? Dünya Şampiyonu'na karşı mı oynuyorsunuz? Böyle bir rakibe 3-0 yenilecek takım mısınız? Bunu içinize nasıl sindirirsiniz? Dışarıda 30 bin kişi size inandığı için oturuyor. Onları evlerine gülerek göndermezsiniz, futbolculuğunuzdan şüphe ederim. Çıkın sahada karakterinizi gösterin."
picture

FENERBAHÇE

Görsel kaynağı: Eurosport

Yıldırım gülüyordu
Denizli'nin çığlıkları soyunma odasının dışından bile duyuluyordu. Bu sırada Asbaşkan Murat Özaydınlı girdi içeri... "Hepimiz size güveniyoruz. Eğer bir devrede 3 gol yeniyorsa, 4 tane de atılır. Bunu bize gösterin" dedi. Özaydınlı sözlerini bitirmişti ki, Başkan Aziz Yıldırım açtı kapıyı. Elleri cebindeydi, ama yüzü gülüyordu. Futbolcular sert tepki bekliyordu
Birlikte ağladılar
Başkan, futbolcularıyla sevecen bir tavırla konuştu: "Hiçbir şeyden çekinmeyin. Sizin büyük futbolcular olduğunuza inanıyorum. Tek isteğim, sahaya çıkıp mücadele etmeniz. Olur veya olmaz, önemli değil. F.Bahçe'nin pes etmeyeceğini, büyük ve güçlü olduğunu gösterin."Bu sözlerle duygulanan futbolcular, taraftarın da desteğiyle coştu.
picture

fenerbahçe gaziantepspor

Görsel kaynağı: Eurosport

Taraftar destan yazdı
3. gol sonrası Antep'i alkışlayıp, hiçbir taşkınlıkta bulunmayan sarı-lacivertli tribünler, 2. yarıya çıkan futbolcularına görülmemiş destek verdi. Önce maraton tribünü, futbolcuları yanına çağırıp "Bizler inandık, siz de inanın" diye bağırdı. F.Bahçeli futbolcular "büyülenmiş gibi" 3 tribünü de alkışlar altında dolaşıp galibiyet sözü verdi. 45 dakika susmayan taraftarları, ilk golden sonra stat hoparlörleri yönetti. Ve bu destekle goller yağmur gibi geldi. Kaptan Revivo maçtan 20 dakika sonra ayağında terliklerle sahanın ortasına gidip, tribünleri alkışladı.
Balic stadı terk etti
F.Bahçe'nin Boşnak yıldızı Elvir Baliç, ilk 11'de sahaya çıktığı karşılaşmayı 4-3 kazandıklarını evinde öğrendi. Geçen hafta A.Gücü maçında yedek kaldığı için teknik direktör Mustafa Denizli'yi eleştiren Baliç dün ilk 11'de oynadı. Denizli, 3-0 biten ilk yarı sonunda Baliç'i oyundan alarak Rapajç'i sahaya sürdü. 2. yarı başlarken Baliç stadı terketti. Mustafa Denizli ve yöneticilerin, Baliç'in stadı terkettiğinden haberlerinin olmadığı öğrenildi. Boşnak yıldız, maç sonrası SABAH'a yaptığı özel açıklamada, "Arkadaşlarım gelmiş, anahtarları olmadığı için kapıda kalmışlar. Ben de eve gittim. Denizli sahaya erken çıktığı için devre arasında izin alamadım. Ama kesinlikle sorun yok" dedi. Durumdan maç sonrası haberdar olan yönetimin konuyla ilgili Denizli'den rapor isteyecekleri öğrenildi.
Bizler inandık siz de inanın
G.Antepspor, 44. dakikada Hasan Özer'le 3-0 öne geçmişti. Çoğu kişi, F.Bahçe taraftarının, takımlarını protesto etmesini bekliyordu. Ama şaşılacak bir olay gerçekleşti. Sarı lacivertli tribünler önce konuk takımı ardından kendi futbolcularını alkışladılar. İkinci yarı öncesinde de futbolcuları çağırıp, ‘‘Bizler inandık, siz de inanın’’ diye tempo tuttular.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam