Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Krasic'ten ağır fatura

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/07/2014 - 16:06 GMT+3

Fenerbahçe'nin yeni sezonunda kadroya girmesi beklenmeye ve çalışmalarını A2 Takım'la sürdüren Krasic'in maliyeti dudak uçuklatıyor.

Milos Krasic

Görsel kaynağı: AFP

Aykut Kocaman döneminde büyük umutlarla transfer edilen ancak bekleneni veremeyen Milos Krasic, bu sezon da geçtiğimiz sezon olduğu gibi kadroda düşünülmüyor. Çalışmalarına A2 Takım'la devam eden Krasic'in sarı lacivertli takıma maliyetiyse cep yakıyor.
Kocaman'ın göreve gelir gelmez çok istemesine karşın Juventus'a kaptırdığı ama yine de vazgeçmediği ve geçen sezon başında 7 milyon Euro bonservis bedeliyle sarı lacivertli takıma kazandırdığı Milos Krasic büyük hayal kırıklığı yaratmış ve geçtiğimiz başında Fransa'nın Bastia takımına kiralanmıştı.
Fenerbahçe'de geçirdiği 2012-2013 sezonunda kulüp rekor sayıda maç oynamasına karşın sadece Türkiye Kupası'ndaki Göztepe maçında 90 dakikada sahada kalabilen Krasic, 2.3 milyon Euro'luk astronomik maaşına karşın bekleneni verememiş ve Samuel Holmen'in lisansının çıkması için sezon başında elden çıkartılmıştı.
Bastia'da form tutup sezon sonunda Fenerbahçe'ye dönme umuduyla beyaz bir sayfa açan Sırp futbolcu kendisi hakkındaki tüm büyük beklentilere karşın Fransız kulübünde de aradığını bulamadı ve yalnızca 1021 (90x11) dakika sahada kaldı.
Fenerbahçe'de kalması zor görünen Krasic'in sarı lacivertli takımla Bastia'ta kiralık geçirdiği bu sezonu saymazsak 21 milyon TL'lik garanti kontratı bulunurken, Juventus'a ödenen 21 milyon TL de eklenince ortaya çıkan fatura tam 42 milyon TL.
Fenerbahçe'ye transfer olmadan önceki sezon Juventus'ta sadece iki maçta 90 dakika sahada kalan Krasic'in 7 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle transferi, hayli eleştirilmiş, ancak Aykut Kocaman'ın göreve geldiği günden bu yana çok istediği Sırp futbolcu bir fırsat transferi olarak nitelendirilmişti.
Son üç sezonda yerel liglerde (İtalya, Türkiye ve Fransa Ligi) sadece üç doksan dakikası bulunan Krasic'in sarı lacivertli takımla 2016 yılına dek kontratı bulunuyor.
Uğur Aktan
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam