Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fikret Orman'dan forma değiştirme yasağı yorumu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/10/2013 - 07:32 GMT+3

Başkan Fikret Orman, Eskişehirli Özgür Çek’in Beşiktaş formasını yere bırakmasından sonra oyuncularına rakiple forma değiştirmeyi yasakladığı iddialarını böyle reddetti.

Fikret Orman

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Maç sonu yaşanan bu görüntünün futbol geleneğinin en önemli parçalarından biri olduğunu vurgulayan siyah beyazlıların başkanı “Bir oyuncu taraftar baskısıyla böyle bir harekette bulunmuşsa bu onun ayıbıdır” diye konuştu.
Spor Toto Süper Lig’de üst üste aldığı iki yenilginin ardından Eskişehirspor karşısında Ömer Şişmanoğlu’nun attığı golle kötü gidişe ‘Dur’ diyen Beşiktaş’ta maçın ardından en çok konuşulan konulardan biri Başkan Fikret Orman’ın, maç sonrasında gelenekselleşen forma değişimini yasakladığı haberleriydi. Orman’ın bu yönde karar almasının sebebi ise Eskişehirspor maçından sonra genç oyuncu Özgür Çek’in bir Beşiktaşlı ile formasını değiştirdikten sonra taraftar baskısı nedeniyle siyah beyazlı formayı yere bırakmasıydı.
"Böyle bir talimat vermedim"
Ancak gerçek çok daha farklıydı. Başkan Fikret Orman’ın oyuncularına böyle bir talimatı olmamıştı. Hatta yasağa neden olduğu iddia edilen pozisyonu görmemişti bile. Başkan Orman, forma değiştirmenin futbol folklorunun en önemli parçalarından biri olduğuna vurgu yapıp “Beşiktaş Kulübü, bir oyuncu böyle bir tepki gösterdi diye ne duruşunu ne de sporun bu görüntüsüne engel olur” ifadelerini kullandı. Eskişehir’de yaşanan olayı kendisinin görmediğinin altını çizen Fikret Orman “Arkadaşlarıma sorduğumda böyle bir olayın yaşandığını söylediler. Ama bir oyuncu taraftar baskısıyla böyle bir harekette bulunmuşsa bu onun ayıbıdır. Forma değiştirme bir futbol geleneğidir. Ben oyuncularıma ‘Rakibinizle forma değiştirmeyin” gibi bir talimat vermedim” diye konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam