Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray'dan tarihi hamle! Borçlar...

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 05/05/2014 - 19:34 GMT+3

Galatasaray Kulübü, mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda mutlu sona ulaştığını açıkladı.

Son dakika

Görsel kaynağı: Eurosport

Resmi siteden yapılan açıklama şöyle:
"Galatasaray’ın, uzun süredir, camiamız kadar, ekonomi ve spor kamuoyunun da gündemini meşgul eden borçlarının yeniden yapılandırılması” konusunda mutlu sona ulaşıldı.
Galatasaray Sportif Sinaî ve Ticarî Yatırımlar A.Ş. ile Denizbank A.Ş. arasında, bir süredir devam eden görüşmelerin sonunda, BUGÜN, finansal borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik anlaşmaya varıldı.
Bu anlaşmayla toplam yaklaşık 129 milyon dolarlık finansal borcumuz yeniden yapılandırıldı. Yapılandırmanın sonucu olarak Türk Lirası cinsindeki krediler Türk Lirası cinsinden gelecekteki alacaklarımızla, yabancı para cinsinden olan krediler ise yabancı para cinsinden olan ve henüz faturalandırılmamış gelirlerle eşleştirilerek hem vade olarak kredilerin gelirlerle otomatik kapanması sağlanmakta, hem de önemli ölçüde doğal hedging gerçekleştirilerek yabancı para cinsinden borçlarımız kur farkı açısından daha güvenli hale getirilmektedir.
Böylece, Galatasaray’ımızın finansal borçlarıyla ilgili vade ve kur farkı riskinin en aza indirilmesi konusunda bugün itibariyle dev bir adım atılmış oldu..
Anlaşmanın, tüm camiamıza hayırlı olması dileğiyle, kamuoyuna ve yatırımcılara saygıyla duyurulur."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam