Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Galatasaray'ın transferleri garip"

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/02/2014 - 23:14 GMT+2

Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın Bursaspor’u 6-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu.

Rıdvan Dilmen

Görsel kaynağı: Eurosport

Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın Bursaspor’u 6-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu. İşte Rıdvan Dilmen‘in açıklamaları:
“Galatasaray, çok baskılı ve bu baskıyı maçın geneline yayarak oynadı. Galatasaray’a seri lazım. Haftaya Eskişehir, sonra Antalyaspor ve Beşiktaş maçları. Galatasaray, şampiyonluğu istiyorsa seri yapması gerekiyor. Kimse kimseyi Arsenal’de boş yere 5 sene oynatmaz. Eboue’de kumaş var. Bunu hem Fatih Hoca döneminde hem de bu dönemde söyledim. Bugün kendi kalitesini gösterince fark yarattı. Eboue çok iyi bir bek ama kafa yapısında problem var, 10 maçın 3′ünde falan çok iyi oynuyor. Bugün Galatasaray ile ilgili ‘Neyi kötü yaptılar’ desem bulamam. 5-0′dayken bile gol yememek için var güçleriyle çalıştılar. Sanki gol yesem elenecekmişim gibi oynadılar. Melo, vazgeçmeyen, arzulu, konsantresi yüksek, savaşan bir oyuncu. Juventus’a boşuna almadılar Melo’yu. Melo bugün dengeleri bozan oyuncu oldu.
Galatasaray’da transferlere 17 milyon Euro’luk bir harcama yapılmış diye okudum. Gençlere yapılan yatırıma hiçbir zaman itiraz etmem. Bunlar çok önemli ama yabancı kontenjanını açabilmek için Amrabat, Dany ve Riera’yı gönderdiler. Bu konuları Mancini ya da kulübe yakın insanlarla konuşmak çok daha mantıklı olur açıkçası.Kritik bir maça çıkıyorsun ve bugün yeni yapılan transferlerin hiç birisi yok.
"Koray Günter neden oynamadı?"
Borussia Dortmund’dan 2,5 milyon Euro’ya Koray Günter’i aldılar ama bugün yok. Bir gariplikler var bilmiyorum. Galatasaray’da Roberto Mancini yeni yabancıların da kadroya girmesiyle birlikte kadro kurmakta yine zorlanacaktır. Semih Kaya müthiş bir performans yapıyor. Kimse görmüyor, konuşmuyor ama Galatasaray’da bir Semih Kaya gerçeği var. Semih oynaması gerektiği şekilde temiz oynuyor. Takımdan ayrılan Dany’deki sıkıntı neydi? Riskli oynaması, hataya meyilli olmasıydı aslında. Semih’te ise böyle bir durum yok.
Geçen hafta Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin arasındaki 10 puanlık farkın Galatasaray’ın beraberlik sayısının fazla olduğunu söylemiştik. Şampiyonluk oranlarında Fenerbahçe’nin bana göre %70 dediğimiz oranı %65′e geriledi. Galatasaray’ın %25 ve Beşiktaş’ın ise %10 şansı olduğunu düşünüyorum"
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam