Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

'Kral' 36 yaşında!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/03/2014 - 15:51 GMT+2

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Drogba, bugün 36 yaşına girdi. Yıldız oyuncu 16 yıllık profesyonel futbol kariyerinde kazandığı başarılarla kıskandırıyor.

didier drogba

Görsel kaynağı: Eurosport

Yaşı 20 iken Fransa'nın Le Mans takımında profesyonel sözleşmeyi imzalayan Didier Drogba, 2003 yılında Guingamp'a transfer olan Drogba, 45 maçta 20 gol atmış ve gösterdiği performansla 2003 yılında Marsilya takımına transfer oldu. Burada yaşadığı müthiş bir yılın ardından İngiliz devinin dikkatini çeken Fildişili yıldız 44,5 milyon dolara Chelsea'ye transfer oldu. Burada yaşadığı müthiş 8 senenin ardından Mavilerin Efsanesi olarak anılan oyuncu Chelsea'de çıktığı son maçında Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e sahayı dar etmiş ve kupanın kazanılmasında önemli bir rol üstlenmişti.
Ödülleri topladı!
Chelsea'de 3 kere Premier League, 4 kere FA Cup, 2 kere Lig Kupası, 2 kere Community Shield ve 1 kere Şampiyonlar Ligi kupası kaldırma başarısı gösteren yıldız futbolcu 2013 yılında C.Ronaldo, A.Iniesta, D.Beckham gibi ünlü futbolcuları geride bırakarak Altın Ayak ödülüne layık görüldü.
Çin'den Türkiye'ye
Chelsea kariyerinin ardından flaş bir kararla Çin takımlarından Shanghai Shenhua'ya transfer olan yıldız futbolcu 2013 Ocak ayında kulübüyle yaşadığı problemlerin ardından Galatasaray'ın yolunu tutmuş gerçekleşen bu transfer Avrupa'de büyük ses getirmişti. Tecrübesi ve futbolculuğuyla Galatasaray'da yaptıkları büyük takdir toplayan Drogba, son günlerdeki performansıyla eleştirilse de Akhisar maçında attığı 2 gol ve 2 asistle gereken cevabı verdi.
DROGBA GALATASARAY'DA
Yaşayan Efsane
Bugün 36 yaşına basan Drogba, hiç kuşkusuz futbol dünyamızdaki yaşayan efsanelerden biri. Şimdiye kadar kazandığı kupalar ve attığı gollerle uzun yıllar hatırlanacak olan yıldız futbolcu Galatasaray'da kalır mı bilinmez ama bizlere adını daha çokca duyurcak gibi görünüyor.
Didier Drogba 36 yaşını bugün Instagram'dan paylaştığı bu resimle kutladı;
Drogba
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam