Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasyaray, Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/09/2013 - 23:02 GMT+3

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in dördüncü haftasında konuk ettiği Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Burak Yılmaz'ın çok sayıda pozisyondan yararlanamadığı maçta Galatasaray skora Drogba'nın golüyle ortak oldu.

Galatasaray - Antalyaspor maçında Drogba'nın top kapma mücadelesi

Görsel kaynağı: AA

Arena’da gündem hayli yoğundu. 100’ler kulübüne sadece üç golü kalan Burak Yılmaz, Mersin İdman Yurdu’ndaki cezanın ardından 159 gün sonra taraftarına kavuşan Fatih Terim ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Real Madrid maçı. Muslera jet lag, milli takımda iki maç çıkaran Sneijder kendinden emin değil! Selçuk acılar içinde! Ve Fatih Terim’in gömlek cebinde bir güzel adamın fotoğrafı: Metin Oktay!
Arena’ya namağlup unvanıyla çıkan Galatasaray, ilk 10 dakikada yarattığı gol pozisyonlarında şeytanın bacağını kıramayınca toparlaması hayli zor oldu.
Hakan Balta’nın orta-şut karışımı artistik vuruşuyla direğe takılan Galatasaray, çok değil sadece birkaç dakika sonra bu kez de Emre Çolak ile golü kokladı. Ancak genç oyuncunun sol ayak içiyle çektiği şut direkten geri geldi. Sonraki pozisyonda sağ kanattan bu kez Amrabat içeriye kesti. Ancak Burak Yılmaz milim farkla topu ıskaladı.
İlk dakikalarda Arena’daki büyük coşku sadece 10 dakikada yerini endişeye bıraktı. Bütün hesaplar Tita ile alt üst oldu. Sıfıra inen Isaac’in ceza sahasına yuvarladığı topa gelişine çok sert vuran Tita’nın mermi gibi gönderdiği meşin yuvarlak, Eray işcan ne olduğu anlayamadan filelerle buluştuğunda dakikalar 20’yi gösteriyordu.
Yüksek tempoda oynanan karşılaşmada şeytanın bacağını bir türlü kıramayan, sayısız pozisyonu gole çeviremeyen ancak kalesinde gördüğü ilk tehlikede Antalyaspor’a teslim olan Galatasaray, ilk yarının son anlarında bir pozisyonu daha bonkörce harcadı.
Son sekiz lig maçında yedi kez fileleri sarsan, 90 yıllık milli takım tarihinde dört maç üst üste gol atma başarısı gösteren Burak Yılmaz’ın ilk yarının son anlarında Engin Baytar’ın al da at güzelliğinde ortaladığı pas karşısındaki kötü performansı izleyen herkeste büyük şaşkınlık yarattı.
İkinci yarıya Umut Bulut değişikliğiyle başlayan Fatih Terim, 62’de Bruma’yı 67’de Sabri Sarıoğlu’nu oyuna dahil etti.
Portekizli kanat oyuncusu girer girmez hücuma zenginlik kattı. Ancak bu akşam Galatasaray imkansızı zorluyordu. Bruma sol kanattan ceza sahasına mükemmel kesti. Umut, Burak’ın kafasından seken topa arka direkte yetişemeyince sarı-kırmızılılarbir fırsattan daha yararlanamadı.
Sabri ortaladı Drogba tamamladı
Defansın arkasına sarkan Diarra, öne çıkan Eray’ın üzerinden yaptığı vuruşta çerçeveyi tutturamazken, Galatasaray’ın imdadına Sabri yetişti. Deneyimli oyuncunun defansın dengesini bozan ortasında Burak ıska geçerken arka direkte sigorta işlevi gören Drogba ile Galatasaray, 75. dakikada skora denge getirdi.
Kalan dakikalarda galibiyet için bastıran Galatasaray, Bruma'nın nefis şutuyla tribünleri ayağa kaldırdı. Sol ayağıyla kaleye nefis vurdu Portekizli. Hakan Arıkan aynı güzellikle topu çeldi.
Sağ kanatta arı gibi çalışan Sabri maçın uzatma anlarında yine ceza sahasına iyi kesti. Ancak Drogba, kale önünden kafa vuruşunda çerçeveyi tutturamadı. Üç puan sadece beş metre uzaktaytı.
Karşılaşma çalan son düdükle 1-1 sona erdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam