Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/06/2014 - 17:37 GMT+3

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Lig Radyo’da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol’un konuğu olarak, kulübün gündem konularına değindi.

İlhan Cavcav

Görsel kaynağı: AA

Yabancı oyuncu sıkıntımız var
Yabancı oyunculardan bayağı sıkıntımız var, geçen seneden kiraya verdiğimiz 12 yabancı vardı, bu sene de Zec, Kulusic, Gosso mukaveleleri bittiği için, federasyondan dolayı tutmak istediğimiz oyuncuları tutamadık. TFF’nin aldığı karar 8 ama, hiçbir antrenör 5 tane çağırıp da 3 taneyi kulübede tutmaz.
Yıldırım Demirören’in kararını yadırgadık
Bizim içimizden gelmiş, BJK’de yıllarca başkanlık yapmış Yıldırım Demirören kardeşimizin böyle bir karar almasını tabi ki yadırgadık ama federasyonun aldığı karara saygılı olmak zorundayız. Biz 16 tane kulüp bunu bildirmiştik, keşke federasyon 3 değil de 5 olarak alsaydı kararı... Kesinlikle 8 tane değil de 5 ya da 7 tane yabancıyla bu olayı durdurmak lazım. Bu yabancı kısıtlamasıyla Avrupa’da kesinlikle başarılı olamayız.
Yerlilerin istediği para, yabancıları geçti
Yerli oyuncu diyoruz, biz de dahil olmak üzere Almanya’da, Fransa’da, Belçika’da oynayan çocukları almak istiyoruz, kulüplerin istediği para yerlilerin istediği yabancıları geçti. Kulüpler olarak zor durumdayız. Ay sonu Kulüpler Birliği’nden affımı isteyeceğim. Hep konuşan ben oluyorum, kamuoyunda kötü olan ben oluyorum. Yaşım itibariyle de kaldırmam mümkün değil, o yüzden istifa edeceğim. Ay sonu itibariyle toplantı yapacağız, ben her zaman benden sonra gelenlerin yanındayım, yardımcı olurum.
Kulüplerin durumu ortada
Bu sene genç çocuklar aldık. Buca’dan Taylan, Manisa’dan Hikmet Balioğlu, Kartal’dan Ersel’i aldık Almanya’dan 550 bin Euro’ya bir Türk evladına para verdik, neden Türk olduğu için... Gülmemek mümkün değil. Bir futbolcuya 3,5 trilyon para veremeyiz, kulüplerin durumu ortada, gırtlağına kadar borç.
Başbakana minnettarım
Başbakan Türk sporu adına, Kulüpler Birliği adına büyük yardımcı olmuştur. Bu vergiler daha önce yüzde 35’ti. Bunu yüzde 15e, 2. Ligleri yüzde 10’a, 3. Ligleri yüzde 5’e düşüren sayın Başbakan’dır. Kendisine teşekkür ederim. Ama kulüplerin vergilerini arttırmak gibi bir şeye gitmesinler, lütfen buradan rica ediyorum, yoksa Türk futbolunun sonu olur.
Kemal Özdeş gençlere önem veren biri...
Ersun çok saygı duyduğum bir arkadaşım. Kendisiyle çalıştım daha önce. Ben Ersun Yanal’ın Kemal Özdeş’le çalıştığını duydum. Ersun bana iyi adamdır dedi, ben de araştırdım, gençlere önem veren, türk sporuna kazandırmaya çalışan bir arkadaşımız.
Alt yapıya önem veriyoruz
Mesela şu anda alt yapımızdan gelmiş kalede Ramazan, sol tarafta Uğur, stoperde Ahmet Çalık… Bu sene aldıkları para 25 bin lira. Ayda 2000 lira alıyorlar. Bu sene aldıkları parayı herkesin aldığı paranın seviyesine getirdim. Bir tanesinin 2, bir tanesinin 4 sene mukavelesi olmasına rağmen. Alt yapılara önem verilmesi lazım. Yabancı sınırı 3 olur, 5 olur bunlar Türk futbolunun sıkıntılarını gidermez.
Jimmy’ye ciddi teklif gelirse konuşuruz
Jimmy Durmaz çok yetenekli. Aynı zamanda İsveç Milli Takımı oyuncusu, şu anda isteyen olursa, biz zaten böyle oyuncuları alıp satmak suretiyle ayakta duran bir kulübüz. Yoksa ben Fenerbahçe gibi, Galatasaray gibi, Beşiktaş gibi olsam, Jimmy’ye 10 milyon Euro verseler, ben Jimmy’yi vermem ama Jimmy’yi şimdi kulübüm tatmin olacak şekilde bana gelirlerse, ki şu an sadece Kasımpaşa telefon etti, onlar istedi, o zaman da fiyatının 5 milyon Euro olduğunu söyledim, onlar da yüksek olduğunu ifade ettiler. Ama gazetelerden okuduğum gibi ne Fenerbahçe ne Galatasaray ne de Beşiktaş’tan gelen ciddi bir teklif yok. Eğer ciddi bir teklif olursa oturur konuşuruz.
(Lig Radyo)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam