Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Ryan Giggs'i kıskanıyorum"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 15/03/2014 - 12:28 GMT+2

Fenerbahçe forması giyen başarılı oyuncu Dirk Kuyt, kariyeri ve Hollanda milli takımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Caner Erkin - Fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe forması giyen Dirk Kuyt, Hollanda milli takımı ve kariyerine ilişkin olarak bir röportaj verdi.
Euro 2012'de elenmelerinin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirten Hollandalı oyuncu, "Bu turnuva çok büyük bir hayal kırıklığı oldu, gerçekten derinden etkilendik. Brezilya'daki Dünya Kupası'nda ortaya koyacağımız performans ile bunu telafi etmek istiyoruz." dedi.
Hollanda milli takımının Louis van Gaal ile yaşadığı değişime de değinen deneyimli oyuncu, "Hollanda'nın geleneksel 4-3-3 taktiği vardır, Van Gaal de bunu kullandı yalnızca tek fark olarak o kendi düşüncülerini de kattı. Van Gaal, oyuncu ve kişi olarak insanın kendisine olan güvenini yükselten bir teknik adam" yorumunu yaptı.
"Dürüst olmak gerekirse..."
2014 Brezilya Dünya Kupası hakkında eski teknik patron Louis van Gaal'in umutsuz açıklamaları hatırlatılan Dirk Kuyt, "Dürüst olmak gerekirse Brezilya, Almanya, İspanya ve Arjantin takım olarak daha kaliteliler ve çoğu kesimin favorisi bu takımlar olacak. Ama yine de Dünya Kupası tarihine baktığınız zaman, bireysel olarak yetenekli oyuncuları olan takımlar değil, en iyi takım oyununu oynayan ekipler kupayı kaldırmıştır" ifadelerini kullandı.
Ayrıca kariyerindeki en özel anı sorulan Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu bu soruya, "Kariyerimdeki en büyük hayal kırıklığı 2010 yılında kaybedilen Dünya Kupası finalidir. Ama bu maç aynı zamanda kariyerimin en özel anlarından birisidir de. Takımımız 1970'lerde iki kez final kaybetmişti ve biz de bunu 3. defa tekrardan yaşamaktan korkmuştuk. Umarım Brezilya'da insanlarının bizden beklediğinden daha iyi şeyler başarırız" cevabını verdi.
"Ryan Giggs'i kıskanıyorum"
İlerleyen yaşına rağmen sakatlık yaşamaması ve Fenerbahçe'de özellikle bu sezon Ersun Yanal tarafından her maçta ilk 11'de şans verilen Dirk Kuyt, "Kendimi hala iyi ve güçlü hissediyorum. Ayrıca futbol oynamaktan da keyif alıyorum. Bu konuda Ryan Giggs'i kıskanıyorum ve onun yaşına geldiğimde ben de hala oynuyor olmak istiyorum. Benim için futbola devam etmek demek, takım için elinden gelenin en iyisini ve verebileceğinin en iyisini vermek demektir. Kariyerimde geriye ve pişmanlıklarıma bakarak ilerlemem" dedi.
Dirk Kuyt ayrıca, Brezilya'daki Dünya Kupası'nda 34 yaşında olacağını ve muhtemelen bu turnuvanın kariyerindeki son turnuva olacağını söyledi. Kuyt son olarak, Euro 2016'da Guus Hiddink tarafından milli takıma çağırılması durumunda, takımın kendisine ihtiyacı olan bu anda teklifi geri çevirmeyeceğini ifade ederek sözlerini noktaladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam