Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

FLAŞ! Müthiş iddia! Kocaelispor yeniden Süper Lig'e mi geliyor?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/02/2015 - 16:54 GMT+2

Süper Lig'e bugün yükselmeyi garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un daha önce belediye bünyesinden ayrılacağı açıklanmıştı.

Son dakika

Görsel kaynağı: Eurosport

Süper Lig'e bir yıllık aranın ardından yükselmeyi başaran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, önümüzdeki sezon belediye bünyesinde olmayacak. İstanbul BŞB için ortaya atılan yeni iddiaysa çok konuşulacak.
Yeniden Süper Lig'e
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın artık belediye bünyesinden çıkartacaklarını açıkladığı İBB Spor Kulübü için önemli iddialar ortaya atıldı. İstanbulspor ya da Başakşehir Spor Kulübü olabileceği açıklanan İBB Spor Kulübü, bugün yeniden Süper Lig'e çıkmaya hak kazandı. Bitime iki hafta kala bu mutluluğu yaşayan İBB Spor Kulübü'nün yeni sezonda Kocaelispor olarak futbol hayatını sürdürebileceği ifade edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da desteklediği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği bu talep ciddi yankı uyandırdı. Bu sezon amatör lige düşen Kocaelispor ile İstanbul BŞB Spor arasında önce isim ardından tesis değişikliğine gidilecek. Daha önce Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor arasında yaşanan isim değişikliği serüveni daha sonra 1461 Trabzon ve Hacettepe için ortaya atılmıştı. Ancak bu değişiklikler sadece söylentiden öteye gidememişti.
Belediyeden ayrı yönetim kuracaklar
Kocaelispor'un amatöre dönüşüyle birlikte harekete geçen Kocaeli şehrinin önde gelenleri isteklerini Kadir Topbaş'a iletti. Belediye bünyesinden çıkartılmasını istediği İBB Spor Kulübü'nün Kocaelispor olarak futbol hayatına devam etmesi istendi. İki şehir belediyesinin de fikir birliğine vardığı konu TFF'ye ulaştırılacak. Başbakan'a da sunulan tasarının şimdilik bir onay görmediği ancak ilerleyen günlerde masaya yatırılacağı ifade edildi. Bu arada Kocaelispor'u yeniden Süper Lig'de görmek isteyen Kocaeli şehrinin spor adamları, konunun hukuki alt yapısını da incelemeye başladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam