Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kamerunlu forvet Webo, Dünya Kupası'nda Fenerbahçe'yi temsil edecek

Çağrı Develioğlu

Güncellendi 21/11/2013 - 14:30 GMT+2

Fenerbahçe'nin ve Kamerun milli takımının yıldız forveti Pierre Webo önemli açıklamalarda bulundu.

Pierre Webo, Fenerbahçe, Türkiye, Kamerun

Görsel kaynağı: Eurosport

Kamerun Milli Futbol Takımı ile 2014 Dünya Kupası'na katılma sevinci yaşayan Fenerbahçeli futbolcu Pierre Webo, sarı-lacivertli takımda kupaya katılma başarısı gösteren diğer futbolcularla beraber Brezilya'da aynı zamanda Türk futbolunu ve Fenerbahçe'yi de temsil edeceklerini söyledi.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, toplantının ardından da Türk Bayrağı ile poz veren Webo, her şeyden önce Dünya Kupası'nda yer almanın ülkesi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Webo, "Kişisel olarak benim için de büyük bir gurur ve mutluluk. İlk eleme maçından sonra yaşadıklarımın ardından ülkem beni çok iyi karşıladı. Burada da arkadaşlarım beni çok güzel karşıladı. Güzel bir atmosfer var. Biz bir anlamda Fenerbahçe'nin de elçileri olarak mücadele edeceğiz, Brezilya'da Türk futbolunu temsil edeceğiz. Bir elçi görevi göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin kupaya gidememesinin büyük bir üzüntü nedeni olduğunu vurgulayan Webo, "Türkiye orada olamayacak ama biz orada bir yandan Türk futbolunu da temsil edeceğiz. Fenerbahçeli ve Türk taraftarların bizi izliyor ve destekliyor olacaklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
- "Hayallere kapılırsak, hata yaparız"
Fenerbahçe'deki havanın güzel olduğu ifade edilerek, şampiyonluk havası için neler söyleyebileceği sorulan Kamerunlu forvet, maç maç düşünmenin önemli olduğunu dile getirerek, "Eğer kendimizi hayallere kaptırırsak, bu, bizim hatalar yapmamıza neden olabilir" diye görüş belirtti.
Webo, şampiyonluk hedefiyle ilgili şunları kaydetti:
"Biz gerçekçiyiz. Bulunduğumuz konumun bilincindeyiz. Hedefimiz de her zaman açıktır. Şampiyon olma hedefiyle yola çıktık. Tabii ki hedef önümüzde olmasına rağmen hep maç maç bakıyoruz. Şu anda en önemli maç Medical Park Antalyaspor maçı. Sonrasını düşünmüyoruz. Eğer kendimizi hayallere kaptırırsak, maç maç gitmeyip ilerisini düşünürsek, bu durum bizim hatalar yapmamıza neden olabilir."
- "Rekabet takıma katkı sağlıyor"
Sow ve Emenike'ye göre kıyaslandığında, yedek kaldığı durumlarda bile performansının değişmediği, bunu nasıl başardığı sorusu üzerine sarı-lacivertli futbolcu, şöyle konuştu:
"Bu, günlük bir çalışmanın sonucu aslında. Sow ve Emenike de büyük profesyoneller. Ellerinden gelen katkıyı her zaman vermeye gayret ediyorlar. Fenerbahçe gibi kulüplerde böyle büyük rekabetlerin olması normaldir. Fenerbahçe çok büyük bir isim ve kulüp. Hepimiz burada takım için çalışıyoruz, bu rekabet takıma katkı sağlıyor. Şu anda ligin lideri konumundayız."
Galatasaray derbisinin fantastik bir mücadele olduğunu ifade eden Webo, kazanan takım olma özelliklerini ortaya koyduklarını belirterek, "Tribündeki taraftarlarla aramızda iyi bir iletişim vardı. Onlarla beraber atmosferi yakalayarak maçı kazandık. Benim Fenerbahçe'deki en iyi maçımdı diyebilirim" ifadelerini kullandı.
- "Yanal da Dünya Kupası'na geliyor"
Webo, teknik direktör Ersun Yanal'ın Dünya Kupası için Brezilya'ya geleceğine söz verdiğini söyledi.
Yanal'ın, kendisini tebrik etmesiyle ilgli soruya sarı-lacivertli futbolcu, "Dünya Kupası'na bizimle beraber geleceğine dair söz de verdi. O da sonuçta çok mutlu. Burada kolektif bir çalışmanın ürünü. Takım halinde beraber çalışmanın meyvesi olarak görüyorum. Onun için de kendi oyuncularını izlemek büyük bir gurur olacak. Sow için üzgünüm, o bizimle beraber olamayacak" diye cevap verdi.
Gol krallığı hedefiyle ilgili Fenerbahçeli futbolcu, "Hedefim takımın şampiyon olması. Ben gol kralı olursam, takım şampiyon olmazsa hiçbir anlam kazanmaz. Tek hedef bu" diye görüşünü belirtti.
2014 Dünya Kupası play-off mücadelesinde İsveç-Portekiz maçında İbrahimovic ve Cristiano Ronaldo hakkında yorumu sorulan Webo, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bir forvet oyuncusu olarak İbrahimovic'in işinin zor olduğunu düşündüm. Çünkü karşısında Bruno Alves vardı. Onun gibi güçlü birine karşı oynaması kolay olmadı. Ronaldo hepimiz için bir örnek, bir referans. O bir efsane. Ne yaparsa yapsın, en iyisi için gayret gösteriyor. Dört gol attı, takımını Dünya Kupası'na taşıdı."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam