Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Mancini Drogba'ya dersini vermeli" / ÖZEL RÖPORTAJ

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 25/11/2013 - 15:32 GMT+2

Drogba Galatasaray'ı çiftlik gibi mi kullanıyor? Cüneyt Tanman, 'her pozisyonda topun başına dikilen Drogba' hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Serhat Ramay'ın röportajı.

mancini drogba

Görsel kaynağı: Eurosport

Hakan Şükür’ün Drogba’dan neyi eksikti
Sivasspor maçında Drogba'nın kaçırdığı penaltıyla başlayan liderlik tartışmaları, Rıdvan Dilmen'in "Drogba Galatasaray'ı çiftlik gibi kullanıyor" yorumuyla farklı bir boyuta kaymıştı. Galatasaray'ın efsane ismi Hakan Şükür'ün de "Bizi 35 yaşında postaladılar" açıklaması, Galatasaray'ın penaltıcısı kim tartışmaları... Camiayı yakından tanıyan futbol yorumcusu Cüneyt Tanman, Serhat Ramay'ın sorularını yanıtladı.
"DROGBA'NIN GERÇEKLERİ GÖRMESİ LAZIM"
Drogba Sivasspor maçında kritik bir penaltı kaçırdı. Maçın ardından çok sert tartışmalar yaşandı. Rıdvan Dilmen, Hakan Şükür ve Tümer Metin 35 yaşındaki dünya yıldızını çok sert sözlerle eleştirdi. Siz varolan durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Hakan Şükür en son, "Ben 35 yaşındayken beni postalamışlardı" dedi.
Drogba’nın yaşı, fizik gücü şu andaki dünya üzerindeki tanınırlığı... Galataaray’a o anlamda kattığı çok şey var. Hakan’ıgöndermek ayrı bir şey, şu anki Drogba'nın pozisyonu ayrı ama Drogba’nın bu tarz penaltı işlerini yapmaması lazım. Bütün duran topları alması falan hoş değil. Bunlar doğru değil. Çünkü kenardan olan topları da kullanıyor. Drogba akıllı bir adam. Bunların kendisine zarar verdiğini görmesi lazım. Bütün Türkiye'nin sempatisini kazandı. Fizik olarak da çok iyi. Oyuna girdi, penaltı yaptırdı. Yaşıyla alakası yok gibi Drogba’nın.Türk futbol severler onu seviyor ama bu tarz işler kendisine zarar veriyor.
"RIDVAN ÇOK DA HAKSIZ DEĞİL"
Rıdvan'ın sözleri sert. Mancini de takıma yeni geldi. Onun işi de zor. Defansta Semih sakat, Gökhan yeni döndü. Hakan Balta'nın eksiği vardı. Türkiye liginde altı artı sıfırdan dolayı zorluklar yaşıyor. Oyuncuları da Fatih Terim kadar tanımıyor. Şapiyonlar Ligi'nde üçüncü, dördüncü olursa farklı şekilde eleştirilecek.
Futbolun içinde her şey var. Ama olmaması gereken tek şey sahadaki görev tariflerinin doğru yapılmaması. Selçuk da olsa, Drogba da olsa, Hakan Şükür de olsa sahada görev disiplininin olması lazım. Dışardan çok hoş gözükmüyor, bunun toparlanması lazım. Drogba da tecrübeli ve akıllı bir adam. Hakkında yapılan yorumlardan gereken dersi alacaktır, alması lazım.
Drogba Galatasaray’a iki numara büyük geldi denebilir mi?
Büyük gelmedi. Ama öyle bir izlenim doğuyor. Hoş olmayan bu. Bu yoruma malzeme vermemek lazım. Ben de Drogba her topun başına gelmemeli diyorum. Sivasspor maçında kendisi topu Selçuk'a verseydi... Penaltıyı yaptırmış zaten. Ciddi bir manevi tatmin almıştı. Selçuk’a bıraksaydı her anlamda daha çok gönüllerde büyüyecekti. Zaten kariyerine bir şey söyleyemeyiz. Kendi ülkesinde barış için yaptıkları, takımdaşlık duygusu da gelişmiş biri. Ona da bunu birilerinin düşündürmesi lazım. Bu isim de Mancini’dir. Mancini’nin otoritesinin dışarıdan sorgulanıyor olmaması lazım. Drogba’nın yaptığı hareketler eleştiriliyor. Beckenbauer de eleştirmişti. Drogba şu anda Galatasaray’ın saha içindeki lideri. Kaptan ne kadar Selçuk, Sabri olsa da sahadaki lider Drogba. Ama buna bir iki rötuş yapılması lazım. Drogba sempatik bir oyuncu, böyle bir görüntüde niye antipatik olsun. Yorumlayanlar da haksız değil.
Hakan Şükür'ün kelimeleriyle sorayım. Hakan Şükür 35 yaşında postalanmayabilir miydi?
Hakan’ın bir gönül kırgınlığı var. Herkesin bakış açısı var. Hakan Şükür’ün de kendini iyi hissediyorken devam etme hakkı vardı. Teknik direktörün de aldığı kararlar var. İki taraf da kendi penceresinden haklı olabilir. Ama Hakan oynar mıydı diye sorarsak bence oynardı. Fiziği müsaitti. Ama sonuçta olumsuz bir karar verildi. Drogba oynuyor da Hakan neden oynamadı doğru bir akıl yürütme olmaz. Drogba da eski takımından ayrıldı, Çin'e gitti dolaştı sonra Galatasaray'a geldi. Hakan Galatasaray’dan ayrılmak istemedi. Oynamak istiyordu. Ama Galatasaray dışında oynamak istemedi. Futbolculuğunun sonu Galatasaray olmayabilirdi. Başka takımlarda oynayabilirdi. Drogba böyle yaptı. Çin’e gitti. Ama herkesin haklı olduğu bir nokta var. Dışarıya Drogba’nın bu görüntüleri vermemesi lazım. Drogba’ya talep var. Ratingi var. Ama Hakan da kendi açısından haklı. Fakat Drogba ile farklı konumdalar. Hakan’ın da yurt dışından talipleri vardı ama gitmedi. Bunu görmek lazım.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam