Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Roberto Mancini'nin transfer listesi! Galataaray hazırlıklara başlıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/10/2013 - 13:03 GMT+3

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin transfer raporunun detayları ortaya çıktı.

Burak Yılmaz ve Roberto Mancini

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Tecrübeli hocanın, daha önceden de uzun süre Galatasaray’ın gündeminde yer alan, ancak transferi bir türlü gerçekleşmeyen Alexandar Kolarov’u listesinde 1 numaraya yazdığı öğrenildi. Beklerin mutlaka hücuma katılmasını isteyen ve Hakan Balta’nın mevcut durumundan memnun olmayan, Riera’yı ise bu bölgede mecbur kalmadıkça kullanmak istemeyen Mancini, Manchester City’den eski öğrencisi Kolarov’u mutlaka takımında görmek istiyor. Sarı-Kırmızılı yönetim de, bu istek doğrultusunda İngiliz kulübüyle temas kurmaya hazırlanıyor. Alternatif isimler ise bu temaslardan olumsuz sonuç çıkması halinde değerlendirmeye alınacak.
Valencia görüşme odasına!
Manchester United teknik direktörü David Moyes’in, Everton’dan Baines ile takas etmek istediği Antonio Valencia’nın satış listesinde yer alması, Galatasaray’ın gözünü Ekvatorlu yıldıza çevirmişti. Bruma’nın karşısına bir kanat oyuncusu daha isteyen Sarı-Kırmızılılar, 28 yaşındaki futbolcu için önümüzdeki günlerde bir nabız yoklaması yapacak. Ancak önce Valencia’nın kulübü Manchester United’la yapacağı görüşmenin sonucu bekleniyor. Yıldız oyuncunun kulüple gerçekleştireceği görüşmeden kesin olarak ayrılık kararı çıkarsa, Galatasaray önce Valencia’nın Sarı-Kırmızılı formayı giyme fikrine nasıl baktığını öğrenecek. Ardından İngiliz kulübüyle bonservis pazarlıklarına geçilecek.
‘Bonservisi yoksa alalım’
Roberto Mancini’nin, eski takımında forma giyen bir başka isim Gareth Barry’yi istediği, sürpriz bir şekilde gündeme gelmişti. Ancak İtalyan hocanın, 32 yaşındaki orta saha oyuncusunu bir şartla transfer listesine koyduğu öğrenildi. Bu şart ise Barry’nin bonservisiyle ilgili. Deneyimli futbolcunun kontratı sezon sonunda bitecek. Dolayısıyla taliplileri, kulübüne haber vermeden Barry ile görüşebiliyor. Gelecek sezon için bonservissiz bir şekilde anlaşma sağlanırsa, transfer yaz döneminde gerçekleşecek. Ancak Manchester City, bonservis bedeli istemezse devre arasında da iş resmiyete dökülebilir. AB pasaportlu oyuncuların yerli statüsünde oynama kararı gecikirse, bu transfer için de mevcut yabancılardan feragat etmek gerekecek.
Yerli sol bek Rizespor’dan
Riera ile yolları ayırmaya hazırlanan Hakan Balta’nın performansından ise memnun olmayan Galatasaray, bir yandan Kolarov’u renklerine bağlamaya çalışırken, diğer taraftan bu bölgeyi yerli bir isimle takviye etmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda gündeme gelen ilk isim Çaykur Rizespor’dan. Karadeniz temsilcisinin 21 yaşındaki sol beki Oğuzhan Berber için Sarı-Kırmızılılar’ın devreye girdiği öğrenildi. Yeni transfer Ali Adnan’ın gölgesinde kaldığı için bu sezon Süper Lig’de forma şansı bulamayan Oğuzhan, yetenekleriyle gelecek adına umut veriyor. Sürati ve tekniğini fizik gücüyle birleştiren Oğuzhan’ın tek sıkıntısı savunma konusunda. Ancak Galatasaray’ın kurmayları, Oğuzhan’ın Mancini yönetiminde bu sorunu aşabileceği inancına sahip.
Kamil Ahmet Çörekçi
Adana Demirspor’a bu sezon başında Kayserispor’dan kiralık gelen Kamil Ahmet Çörekçi, Mancini'nin kulağına fısıldandı. Mancini, Tugay Kerimoğlu’ndan Türkiye’de oynayan ve takımda rotasyona yardım edecek yerli oyuncular konusunda rapor isterken, Lombardo’dan ise kendi portföylerinde yer alan isimlerin son durumlarıyla ilgili bilgi talep etti.Orta sahada pres ve pas yapan bir oyuncu isteyen Mancini ayrıca sol bek talebinde de bulundu. Kerimoğlu, sol bek için Rize’den Oğuzhan Berber’i ilk isim olarak sundu. Tugay, Gençlerbirliği’nden Uğur Çiftçi’nin ismini verirken, ayrıca Adana Demirspor’un sağ beki Kamil Ahmet’i de önerdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam