Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sivasspor ve Eskişehirspor'un UEFA'daki kaderi çiziliyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/06/2014 - 11:09 GMT+3

Sivasspor ve Eskişehirspor, İsviçre'nin Nyon kentinde bugün ifade verecek.

Rückschlag für Deutschland in der UEFA Fünfjahreswertung

Görsel kaynağı: Imago

Sivasspor ve Eskişehirspor için önemli bir sürece girildi. Bugün Nyon'da duruşmalı toplantıda ifade verecek iki takımın yöneticileri sonrasında ifade kuruluna sevk edilip edilmediklerini öğrenecek.
UEFA süreci disiplin kuruluna taşırsa...
Sivasspor ve Eskişehirspor'un bugünkü duruşmalı toplantıdan ceza alması söz konusu değil. Ancak UEFA, süreci disiplin kurulan taşımak isterse iki takıma da ceza verilmesi büyük olasılık olarak görülüyor.
Kötü senaryo!
UEFA'nın 17 Temmuz'da yapacağı toplantıda konu kapanabilir ya da süreç devam edebilir. Bu noktada TFF'nin yapacağı savunma çok önem kazanıyor. TFF; UEFA tarafından kendi organizasyonlarından bir sene men edilebilir. Bir başka yorum da federasyon, UEFA'nın direktifi doğrultusunda yeniden yargılama yapıp kulüplere cezalar verebilir.
Mecnun Otyakmaz'ın Temyiz Kurulu'ndaki ifadesi '3 Temmuz' dosyasının kaderini değiştirebilir. UEFA'nın Sivasspor ve Eskişehir'e karşı açtığı soruşturmanın duruşması bugün Nyon'da yapılacak. UEFA, Disiplin Kurulu'nu by-pass ederek dosyayı Temyiz Kurulu'na gönderdi. Duruşmada Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın "Trabzonspor bize şike teklif etti" şeklinde ifade verip, savunmasını isimlerle detaylandırılması dosyanın gidişatını değiştirebilir. Sivas Korcan Çelikay, Eskişehir ise Ümit Karan nedeniyle ceza alabilir.
UEFA, Sivas ve Eskişehir'in savunmalarını yeterli bulmazsa iki kulübün Avrupa kupalarına katılmasına tedbir koyup, dosyayı Disiplin Kurulu'na sevk edecek. Bu durumda F.Bahçe ve Beşiktaş'ın ardından şikeden ceza alan takım sayımız 4'e yükselir. Bu rakam da 17 Temmuz'da UEFA'nın TFF'ye karşı açtığı soruşturmada Türkiye'yi daha da zor duruma düşürür.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam