Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Üç büyükler diken üstünde

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/02/2014 - 07:27 GMT+2

Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle üçer kez ceza alan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarının ağzından çıkacak her kötü söz, bundan sonra kulüplerinin seyircisiz oynamasına neden olacak

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Disiplin Talimatı’nda yer alan “Çirkin ve kötü tezahürat” maddesi, birçok kulübün canını yakarken, artık kulüpler de işin ciddiyetini anladı, tedbirler almaya başladı.
Ligin devre arasında yapılan talimat değişikliği nedeniyle, bundan önce yapılanları bir kenara bırakan ve ihlalleri, yeni yıldan itibaren saymaya başlayan PFDK, bununla ilgili olarak 18 Süper Lig kulübünden sadece 4’üne ceza vermedi. Talimata göre ilk ihlalde 40, ikinci ihlalde 80, üçüncüsünde de 150 bin lira ceza kesilirken, bundan sonrasında ise her ihlal için saha kapama cezası ile birlikte para cezası da verildi.
Bu uygulama çerçevesinde radara en çok yakalanan Bursaspor oldu. Yeşil-beyazlılar, yeni talimat sonrasında lig maçlarında 270 bin lira ceza öderken, sınıra dayandı. Bir dahaki ihlalde saha kapama cezası alacak. Timsah, kupada ise limiti aştı ve son oynadıkları Çaykur Rize maçını kadın ve çocuklar önünde tamamladı. Talimata göre cezalar için lig ve kupa statüleri farklı olsa da infazlarda bu ayırım gözetilmiyor. Ayrıca kadın ve çocuklar da çirkin tezahürata dahil olursa, bu kez tamamen seyirciye yasaklanacak.
Bursaspor’un ardından Eskişehirspor da lig ve kupada ayrı ayrı 270’şer bin lira ödedi ve iki kulvarda da limite geldi. Kırmızı-siyahlıların yapacağı en küçük “çirkin ve kötü tezahürat” bile seyircisiz oynama cezası için yeterli olacak. Galatasaray’ın, lig ve kupada ikişer ihlali bulunurken, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ise ligde limite dayandı. Üç büyük kulüp de bundan sonra oynayacakları herhangi bir maçta taraftarının küfrü sonrasında kepenk kapatacak.
Lig sonuncusu Kayseri de dördüncü ihlali gerçekleştirdiği için saha kapama cezası alırken, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Çaykur Rize ve Erciyesspor’un “çirkin ve kötü tezahürat”tan hiç ceza almaması, olumlu bir not olarak kayda düştü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam