Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ufuk Özerten: Deplasman yasağı şiddeti engellemiyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 22/07/2013 - 12:25 GMT+3

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ufuk Özerten, deplasman yasağının futboldaki şiddeti önlemediğini belirterek, stadyumun dışında da insanların futbol terörüne kurban gittiğini söyledi.

Ufuk Özerten, Türk Telekom Arena

Görsel kaynağı: AA

Özerten, futbolda şiddetin önlenmesi adına önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Futbolda şiddetin azaltılması adına getirilen deplasman yasağı kararının kulüplerce alındığına işaret eden Özerten, "Bunu TFF olarak diretemeyiz, güvenlik konusu sonuçta. Türkiye'de futbolun şenlik havasında gerçekleşmesi için bu konuda bir adım atılmalı. Bunu ülkem için istiyorum. Yani bir büyük derbi maçının iki takım taraftarının eşit sayıda izlemesinden büyük keyif alırız" dedi.
Özerten, futbol şiddetin önlenmesi adına farklı çalışmalara yöneldiklerine işaret ederek, "Deplasman yasağının işe yarayıp yaramadığı göreceli bir kavram. Misafir takım taraftarının tribüne gelmemesi göğüs göğüse karşılaşmayı engelliyor olabilir ama son olarak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra evine giderken stattan 15 kilometre uzakta bir gencimiz öldü. Yasaktan önce futbolun bir oyun olduğunu anlamamız gerekiyor" diye konuştu.
"Futbolun güzelliğine güzellik katmamız lazım" diyen Özerten, şöyle devam etti:
"Statta tek takım taraftarının olması bu şiddeti engellemiyor maalesef. Stadyumdan çok çok uzaklarda da şiddet olayları yaşanıyor. Tribün terörünü önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bunu başarırız ancak stadyumlara tribün teröristlerinin alınmaması bizim altından kalkabileceğimiz bir konu değil. Bunu güvenlik güçlerimiz halletmeli. Yoksa bunların girmediği yer yok hatta her kulübün maçında olay çıkaranlar herkes tarafından biliniyor. Bu sistemi değiştirmek istiyoruz. Burada hükümet, yargı, emniyet ve federasyon el ele vererek futbolun içindeki kötüleri atmalı."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam