Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Aykut Kocaman, Konyaspor ve Fenerbahçe: 10 yıllık rövanş zamanı!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 28/02/2015 - 12:36 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası Fenerbahçe ve sarı lacivertli takımın eski teknik direktörü Aykut Kocaman'ı karşı karşıya getirecek.

Aykut Kocaman

Görsel kaynağı: AFP

Fenerbahçe tarihinin en golcü futbolcusu olan ve sarı lacivertli takımda çok tartışılan üç yıl boyunca teknik direktörlük yapan Aykut Kocaman, eski takımıyla karşı karşıya geliyor.
Fenerbahçe ile hem futbolcu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan ve adını Fenerbahçe efsaneleri arasına yazdıran Kocaman, efsanesi olduğu takımdaki teknik direktörlük kariyeri boyunca yardımcılığını yapan İsmail Kartal ile de ilk kez karşı karşıya gelmiş olacak.
Fenerbahçe maçı teknik direktörlüğü bıraktırmıştı
Geçtiğimiz sezon takım çalıştırmayan ve bu sezon Mesut Bakkal'ın yerine Konyaspor'la yeniden Süper Lig'e dönen Kocaman, daha önce teknik adam olarak birçok kez Fenerbahçe'nin karşısına çıkmış, bu maçların en unutulmazıysa 2005-2006 sezonunda oynanmıştı.
Fenerbahçe'nin Denizlispor ile oynadığı son maçta şampiyonluğu kaybettiği 2005-2006 sezonunun 8. haftasında Konya'da oynanan maç Konyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle devam ederken, 73. dakikada Nicolas Anelka'nın elle attığı gerekçesiyle çok tartışma yaratan golü skoru 2-1'e getirmiş, sonrasında 3 gol daha bulan Fenerbahçe maçtan 4-2'lik galibiyetle ayrılmıştı.
Fenerbahçe'nin 4-2'lik galibiyeti sonrası çok sert açıklamalar yapan Kocaman, "Böyle bir hakem rezaleti görmedim, yaşamadım da. Yaşananlar futbolla bağdaşmıyor. Duygusal travma geçiriyorum. Arkadaşlar artık bu sistemden, bu düzenden bıktım. Bu sistem, bu düzen düzelmek için bir kurban istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı ve teknik direktörlük hayatımı bu maçla birlikte noktaladım" sözleriyle teknik adamlık kariyerini noktaladığını açıklamıştı.
Fenerbahçe teknik direktörlüğünden de biri Karabükspor maçı sonrası basın toplantında, biriyse Yeni Malatyaspor maçı sonrası soyunma odasında olmak üzere iki kez istifa eden ancak her iki istifadan da dönen Kocaman, 2006'daki mesleği bırakma kararından da dönmüş ve dönemin başkanı Ahmet Şan'ın ısrarları sonrası teknik direktörlüğü bırakma kararından vazgeçmişti.
Aykut Kocaman
Maç sonrası ortak pankartlar açılmıştı
Aykut Kocaman'ın çıkışıyla başlayan süreç hatırlanacağı gibi sonraki haftalarda da devam etmiş, sarı lacivertli takımın şampiyonluk yolundaki rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarına Anelka'nın golüne gönderme yaparak "El değmemiş temiz bir lig istiyoruz" pankartlarıyla çıkmıştı.
El değmemiş temiz bir lig istiyoruz
El değmemiş temiz bir lig istiyoruz
El değmemiş temiz bir lig istiyoruz
Aktörler aynı
O dönem Konyaspor Başkanı olan Ahmet Şan ve Konyaspor Teknik Direktörü olarak görev yapan Aykut Kocaman bugün de aynı görevi yürütürken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da o günden bu yana sarı lacivertli camianın 1 numaralı ismi konumunda.
"Nasıl bir tiyatro oynanacak merak ediyoruz"
2005 yılında mesleği bıraktığını açıklayan teknik direktörü Aykut Kocaman'ı ikna etmeyi başaran Konyaspor Başkanı Ahmet Şan hafta içinde Fenerbahçe maçına yönelik olarak yaptığı "Bu hafta Fenerbahçe ile oynuyoruz. Nasıl bir tiyatro oynanacağını merak ediyoruz" açıklamasıyla gündeme otururken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şan'ın açıklamalarına yanıt vermekte gecikmedi ve "Kimle oynasak maç haftası açıklama yapıyorlar" şeklinde konuştu.
"Gerginlikten beslenen bir camia"
Aziz Yıldırım'ın açıklamalarının ardından bir kez daha söz alan Şan, Fenerbahçe'yi gerginlikten beslenen bir camia olarak nitelendirirken, 2005-2006 sezonunda oyanann maça gönderme yaparak "Türkiye'de her zaman ve her ortamda 'gerginlikten beslenen' bir kulübün başkanının maçımız öncesi çıkarak hakemlerle ilgili açıklamalarda bulunması, onları etkileme amacıyla yapılmış bir harekettir. Bugüne kadar Fenerbahçe ile oynadığımız maçlarda yaşadığımız mağduriyetler spor kamuoyunun ve herkesin malumu. Her zaman hakemlerin de insan olduğunu ve hatalar yapabileceklerini, bunun kasıtlı olmadığı sürece futbolun içerisinde olduğunu söyledik ama son haftalarda yaşadıklarımız, işin boyutunun artık hata düzeyinden çıkıp kasıtlı yönetimler gösterilmeye başlandığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam