Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş'ın kalecisi Cenk Gönen, Karabükspor maçında oynayacak mı?

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 01/12/2014 - 09:53 GMT+2

Göğüs kasında (Pektoral) ikinci derece yırtık olan Beşiktaşlı kaleci, sakatlığının daha ciddi boyutlara ulaşmasını göze alarak Karabükspor maçında oynamak istediğini dile getirdi.

Cenk Gönen

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Önceki gün çekilen MR'ında göğüs kasında (Pektoral) 2. derece yırtık tespit edilen Cenk Gönen, sakatlığının daha da artma riskine rağmen, Beşiktaş'ın bugün Karabükspor'la deplasmanda oynayacağı maçta kaleye geçme kararı aldı. Sakatlığı devam eden Tolga Zengin'in yokluğunda takımı yalnız bırakmak istemeyen Cenk'in, durumun ciddiyeti hakkında bilgilendirildiği ancak "Bana ihtiyaç var. Oynayacağım" diyerek dinlendirilmeyi kabul etmediği öğrenildi.
Derbide hafıza kaybı yaşamıştı
Cenk Gönen, geçtiğimiz sezon da Galatasaray'la yapılan derbide yüzüne aldığı darbe sonucu beyin sarsıntısı geçirmiş, kendi isteği ile de oyuna devam etmişti. Ancak daha sonra takım arkadaşlarına yaptığı, "Neden ve ne zaman oyuna girdim? Sakatlandığım anı ve oyun içerisindeki pozisyonları hatırlamıyorum" itirafı, aldığı riskin boyutunu gözler önüne sermişti.
"Cenk'in oynaması sakıncalı"
Op. Dr. Can Yapıcı: "Pektoral kas grubunda 2. derece yırtık tanısı doğruysa 4 günde maça çıkması bir kaleci için sakıncalı. Çünkü pektoral grup kolun hareketine katılan bir kas grubudur ve Cenk'in her hareketinde yırtığın derinleşmesi veya ağrı hissetmesi muhtemel. En az 10-15 gün aktif dinlendirme yapılmalı. Cenk'in iyi hissetmesi önemli ancak profesyonel bir futbolcu bir maçtan ötesini de düşünmeli. Sakatlanan bir sol bek olsaydı o sakatlığa rağmen belki oynayabilirdi ama bir kaleci için sakıncası var."
Sabah
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam