Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Demba Ba atıyor, Beşiktaş kazanmaya devam ediyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 16/02/2015 - 07:35 GMT+2

Beşiktaş'ı zafere uçuran Demba Ba, Süper Lig’de 13 gole ulaşırken, toplamda gol sayısını 22’ye çıkardı.

Demba Ba

Görsel kaynağı: Eurosport

Demba Ba atıyor, Beşiktaş kazanmaya devam ediyor. Senegalli golcü nefesleri kesen maçta Bursaspor ağlarını iki kez havalandırırken, siyah-beyazlı forma altındaki gol sayısını 22’ye çıkardı.
2012-2013 sezonunda Newcastle United ve Chelsea formalarıyla 19 gol kaydeden Demba Ba, Beşiktaş forması altında kırdığı rekorunu dün 2 gol daha geliştirdi. Siyah-beyazlı formayla Süper Lig’de 13, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 3, UEFA Avrupa Ligi’nde 5 ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 1 gol atan Senegalli yıldız toplamda 22 gole ulaştı. 28 karşılaşmada görev yapan Demba Ba maç başına gol ortalamasını da 0,78’e çıkardı.
Beşiktaş, Demba Ba’nın, Süper Lig’de golle buluştuğu 9. maçı da kazanmayı başardı. Kartal bu karşılaşmalardan toplamda 27 puan çıkarırken tecrübeli forvet kaydettiği 13 golle elde edilen 9 galibiyette çok büyük pay sahibi oldu.
picture

Beşiktaş - Bursaspor Demba Ba ve Gökhan Töre

Görsel kaynağı: Eurosport

Bu arada Demba Ba, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Süper Lig maçlarındaki suskunluğunu da noktaladı. Daha Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında golle buluşamayan Senegalli yıldız, Bursaspor ağlarını 2 kez havalandırdı.
Nouma’yı yakaladı
Süper Lig’de forma giydiği 17 maçta 13 gol atan Demba Ba son 13 sezonda 20. haftada en çok gol atan Beşiktaşlı oyuncu oldu. En son 2001-02 sezonunda İlhan Mansız 20. haftayı 13 golle geçmişti. Toplamda 22 golü bulunan Demba Ba bir sezonda Beşiktaş adına en fazla gol atan yabancı olan Nouma’yı da yakaladı. Nouma 2000-01 sezonunu 22 golle kapatmıştı.
Liverpool’da parola zafer!
Bursaspor karşısında sahaya karakterlerini koyarak kazandıklarını belirten Demba Ba, Liverpool maçı için iddialı ifadeler kullandı.
Senegalli yıldız, “Liverpool deplasmanında bu işin keyfini çıkarmalıyız. Umarım galibiyetle döneriz. Liverpool dünya devlerinden biri ancak biz de oraya gidip kendimizi göstererek kazanmak istiyoruz. Premier Lig sahalarını gerçekten çok seviyorum. Liverpool’a karşı iyi bir performans göstermeye çalışacağım” dedi.
KATEGORİMAÇGOL
Süper Lig1713
Şampiyonlar Ligi Eleme43
Avrupa Ligi45
Türkiye Kupası31
Toplam2822
Milliyet
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam