Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Duygun Yarsuvat'ın o sözlerine Fatih Altaylı açıklık getirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/01/2015 - 16:37 GMT+2

Fatih Altaylı, Duygun Yarsuvat'ın alevlendirdiği konuya son noktayı koydu.

Fatih Altaylı

Görsel kaynağı: Eurosport

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 'Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar kurdu' tartışmasıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
İşte Altaylı ile yapılan söyleşi;
“Mesela Şehzade Ömer Faruk Efendi, 5 yıl Fenerbahçe Başkanlığı yaptı. 1919’dan, sürgüne gönderildiği 1924’e kadar. Galatasaraylıdır. Hamid Hüsnü Bey mesela. Galatasaray yöneticisidir. Fenerbahçe’ye geçmiştir.”
Duygun başkanın hafta içi yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Öncelikle “Fenerbahçe’yi, Galatasaraylılar kurdu” açıklaması için ne diyeceksiniz?
Bunu ilk söyleyen Duygun Yarsuvat değil. Ayrıca bu uydurma da değil. Fenerbahçe’yi kuranlar arasında Galatasaraylılar’ın olduğu bir tarihi gerçek. Fenerbahçe kurulmadan önce Fenerbahçeliler olamayacağına göre de spor seven birilerin kurması lazım. Ya Beşiktaşlılar kuracaktı ya da Galatasaraylılar. Bunu tarihi belgeleriyle ilk olarak ciddi biçimde yayınlayanlar arasında Murat Bardakçı var. Bardakçı yaklaşık 7-8 yıl evvel televizyonda bunu anlattı. Tanıklarıyla. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü’nün ilk dönem yöneticileri arasında pek çok Galatasaraylı vardı. Kimi Galatasaray Kulübü’nde spor yapmış, kimi Galatasaray Lisesi mezunu pek çok isim. Mesela Şehzade Ömer Faruk Efendi, 5 yıl Fenerbahçe Başkanlığı yaptı. 1919’dan, sürgüne gönderildiği 1924’e kadar. Galatasaraylıdır. Hamid Hüsnü Bey mesela. Galatasaray yöneticisidir. Fenerbahçe’ye geçmiştir.
F.BAHÇELİLER’İN BİLE ÇOĞU BİLMEZ!
İlginç olan ise bana göre şu nokta. Galatasaray’ın kurucusunun Ali Sami Yen Bey olduğunu herkes bilir de, Fenerbahçe’nin kurucusunun kim olduğunu nedense Fenerbahçeliler’in bile pek çoğu bilmez. Nurizade Ziya Songülen desem acaba kaç Fenerbahçeli tanır.
Fenerbahçe’nin kurucularının arasında Galatasaraylılar’ın da olduğu gerçeğini bugünün mantığı ile düşünmemek lazım. O gün için bugünkü gibi bir rekabet söz konusu değil ki! Sporsever Türk gençleri çeşitli kulüpler kuruyorlar. Ne bileyim mesela Güneş Kulübü yaşayıp, bugün bu rekabetin bir parçası olsaydı onu da Galatasaraylılar kurmuştu diyecektik bugün.
BEN OLSAM BEN DE ALKIŞLARIM
Hamza Hoca şampiyonu alkışlama konusunda geçen sene örnek olmuştu. “Şampiyon olursam aynı alkışı ben de beklerim” diyor. Alkışlanma konusunda sizin düşünceleriniz?
Hamza Hoca gibi düşünüyorum. Ancak bu yolla, Ülker gibi grupların futboldan kaçmaması sağlanır. Fenerbahçe, bu fırsatı tepti hem de ne tepmek. Galatasaray, böyle bir fırsat bulursa tepmemeli. Fenerbahçe, Ali Sami Yen’de şampiyon olursa alkışlamalı. Bir yerden başlamak lazım, birinin başlaması lazım. Fenerbahçe başlamadıysa Galatasaray başlatsın. Ben Galatasaray’a başkan olsam ve böyle bir maç olsa, sahaya iner tebrik ederim. Hep söylerim herkes kendine yakışanı yapar diye.
Hamza Hoca’ya sürekli “Kadıköy’de galip gelebilecek misiniz?” sorusu soruluyor. Sizce Hamza Hoca başarabilir mi?
Vallahi ne bakla falı bakabiliyorum, ne de kahve falı. Gaiple de bir ilişkim yok. Ne bileyim başarır mı başaramaz mı! İnşallah başarır diyebilirim bir Galatasaraylı olarak.
G.SARAY VE F.BAHÇE’NİN ÇIKARLARI ORTAKTIR
Ekonomi servisi, Fenerbahçe’yi örnek alarak tüm kulüplerin içinde bulunduğu ekonomik durumu masaya yatırdı. Durum oldukça vahim. UEFA tehlikesi kapıda. Sizce ne yapılmalı?
Her röportajda söylüyorum bunu. Kurallar belli. Futbol gelirleri futbolda kalmalı, futbola harcanmalı. Hiçbir geliri olmayan amatör veya yarı amatör branşlara bu denli yatırım yapılmamalı. Bu branşlar da kendi içlerinde gerekirse şirketleşmeli ve kar zarar hesabına göre yönetilmeli. Futbolda saha içi rekabet saha dışında gelir arttırıcı işbirliklerine engel olmamalı. Hatırlarsanız ikinci başkanlığım döneminde Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, Fenerbahçe’ye ziyarette bulunmuştuk. Amacım gelirler tarafında ortak hareket edecek platformları bulabilmekti. Olmadı. İnşallah bir gün olur. Galatasaray ile Fenerbahçe’nin çıkarları ortaktır. Bunu anlamaları lazım. Hatta Beşiktaş’ın da.
F.BAHÇELİLER’İ KISKANIYORUM
Fenerbahçe’nin davası yeniden başladı. İkinci celse nisan ayında. Bu dava nereye kadar gider, ne olur?
Bana ısrarla her hafta bunu soruyorsunuz ben de ısrarla buna “Adalet yerini bulur inşallah” yanıtını veriyorum. Ne diyeyim arkadaşlar. Hakim, dava vekili miyim? Şike mike var mıdır yok mudur bilmem ama Fenerbahçeliler’in duruşuna saygıyla bakıyorum. Hatta kıskançlıkla. Türkiye, Fenerbahçeliler kadar dik duramadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam