Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ersun Yanal "Kadıköy zaferi"ne kilitlendi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 04/02/2015 - 07:28 GMT+2

Trabzonspor'da kritik Fenerbahçe maçı öncesinde teknik heyet Kadıköy zaferi için gece-gündüz çalışıyor.

Ersun Yanal

Görsel kaynağı: Eurosport

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan Ersun Yanal, eski ekibine karşı Trabzonspor ile büyük bir sınav verecek. Yanal sadece teknik-taktik üzerinde durmuyor. Oyuncularının psikolojisi de ilk sıralarda. İşte Bordo- Mavililer’de son hazırlıklar...
‘Her dakika bizim lehimize’
Ersun Yanal, Kadıköy’deki Trabzonspor atmosferini de biliyor, Trabzonsporlular için Fenerbahçe maçının ne demek olduğunu da. En büyük tespiti her iki havayı da bilen bir teknik adam olarak Trabzonspor’un işin psikolojik tarafında sıkıntı yaşadığı. Bunun için sürekli aynı telkinleri yaptığı geliyor kulağımıza: “Her dakika bizim lehimize işler. Kontrollü olmak, sadece ayaklara ve topa hakim olmak değil. Sinirlerinize de hakim olmalısınız.” Deneyimli teknik adamın en büyük kozu ise hiç kuşku yok ki, bırakın eski sezonları, ligin ilk yarısında bile sahaya çıkan kadronun tamamen değişecek olması. Yani Fenerbahçe maçlarının önemi biliniyor ama psikolojik etkisine takım eskiye oranla uzak. Bu da takımı o sinir harbinden uzak tutabiliyor.
Oscar Cardozo
Cardozo ve Mehmet Ekici etkisi
Bordo-Mavililer’in hocası, ligin ilk yarısındaki maçı da izledi ama en büyük rahatsızlığı berabere biten Fenerbahçe karşılaşması değil, Beşiktaş mücadelesi. Çünkü o mücadelede hem savunması çok kötü bir gün geçirmiş hem de takım hücum anlamında hiç pozisyon üretememişti. Yanal bu kez Ekici’ye çok özel görevler yüklüyor. Ekici Cardozo’nun en büyük yardımcısı olacak. Cardozo da Beşiktaş maçındaki gibi savunma arkasında kaybolmayacak. Öne çıkacak, yardımlaşacak, rakip savunmayı da çıkaracak. Alves ve Egemen gibi 2 tek hamlelek oyuncunun üzerine yine Ekici gibi faul alabilen, adam geçme yeteneği yüksek oyuncuyla gitmesi olasılık dahilinde. Böylece ceza sahası yakınında duran top kullanabilen Trabzonspor’un gole hayli yaklaşacağı da bir başka gerçek.
Fanatik
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam