Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ertuğrul Sağlam: Brezilya'da insanlar güneşlenirken futbolcu olmuyor

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/03/2015 - 16:39 GMT+2

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Neden futbolcumuzu kendimiz yetiştirip takımları ilerilere taşımayalım" dedi.

Beşiktaş - Eskişehirspor (Ertuğrul Sağlam)

Görsel kaynağı: Eurosport

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, altyapının önemine dikkati çekerek "Brezilya'da insanlar sahilde güneşlenirken futbolcu olmuyor. Çok modern tesislerde, iyi şartlarda profesyonel eğitimlerden geçirilip çocukların teknik öğrenmesi sağlanıyor" dedi.
Sağlam yaptığı açıklamada, bir süredir Brezilya'da bulunduğunu ve Brezilya futbolunu yakından takip ettiğini söyledi.
Böylelikle Türkiye ve Brezilya'daki futbol sistemini karşılaştırma fırsatı bulduğunu dile getiren Sağlam, en belirgin farkın ise altyapı eksikliği olduğunu vurguladı.
Türkiye'deki hemen herkesin altyapıyla ilgili eksiklikler nedeniyle şikayet ettiğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:
"Federasyon başkanından, kulüp başkanına, futbolcusundan sokaktaki adama kadar herkes alttan oyuncu yetiştirilememesinden şikayet eder. Ama bugün büyük takımlarda dahil baktığınızda hemen hemen hiçbir kulübün doğru düzgün bir altyapı tesisi bile yok. Herkes, niye yetenekli dünya yıldızı çıkaramıyoruz diye kendisine sorup şaşırıyor ama bu sistemle yetenekli oyuncu çıkması şaşırtıcı olur. Çünkü Brezilya'da insanlar sahilde güneşlenirken futbolcu olmuyor. Çok modern tesislerde, iyi koşullarda profesyonel eğitimlerden geçirilip çocukların teknik öğrenmesi sağlanıyor."
Altyapıdan futbolcu yetiştirilmesi halinde takımların geleceğe daha güvenli şekilde ilerleyebileceğini dile getiren Sağlam, bu noktada kulüplerin daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Her futbolcu transferlerine kulüplerin önemli bütçeler ayırdığını anlatan Sağlam, şunları kaydetti:
"Bazen transfer için harcanan bütçeler, kulüplerin sonu da olabiliyor. Taşıma suyla dönen değirmenin sonu aşikar. O yüzden neden futbolcumuzu kendimiz yetiştirip takımları ilerilere taşımayalım. Hatta altyapı sayesinde kulüpler önemli paralar kazanıp, daha önemli yatırımlar yapamasın. Mesela Eskişehir'de sezon başındayken iki futbolcumuz, 'hoca bizi 25 kişilik kamp kadrosuna dahil edecek mi' diye sorup merak ediyorlardı. Çünkü onları kimse bilmiyordu. Tarık ve Aytaç Eskişehirspor tarafından satıldı ve paralar kazanıldı. 1 sene önce kimsenin bilmediği bu oyuncunun değeri, 7,5 milyon avroya ulaştı. Bunlar neden sürekli hale gelmesin. Ama bunları yapabilmek için özveri gerek. Altyapıya zaman, bütçe ayırmak lazım."
Şampiy10
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam