Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray'da başkan adaylarından Turgay Kıran projelerini açıkladı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 08/05/2015 - 15:20 GMT+3

Galatasaray'da yönetime talip olan Turgay Kıran, sportif, ekonomik ve idari alanlardaki tüm plan ve projelerini Galatasaray Televizyonu'nda anlattı.

Turgay Kıran

Görsel kaynağı: AA

Galatasaray başkanlığına aday olan Turgay Kıran, Galatasaray Televizyonu'nda açıklamalarda bulundu.
Turgay Kıran sözlerine genel durumu özetleyerek başladı. Kıran "Şu an Galatasaray'daki durum çok iyi bir durum değil. Bunu daha önceki yönetimlere bağlayamayız. Bu durum Faruk Süren dönemindeki AIG'nin Galatasaray'a para kazandıracağı hikayesinden başlamıştı. O dönemden sonra Galatasaray hep borçlandı. Adnan Polat döneminde bir miktar düzenlemeye gidildi ve şirketler birleştirildi. Daha sonra da Ünal Aysal Galatasaray'ımıza başkan oldu. Kendisi ilk sportif başarılarımızda büyük katkı sahibiyken. Yönetim anlamında tartışmalı bir başkan oldu. En son da 7 aylığına Duygun ağabeyimiz yönetime talip oldu. Onlar da bu sorunları çözemediler. Şimdi biz de bu çerçevede yarışmaya çalışıyoruz" dedi.
Galatasaray'ın sorunlarının aşılamaz olmadığını söyleyen Kıran, "Fotoğraf ne yazık ki iyi değil. Galatasaray'da sorunlar öncelikle ekonomik, sonra da idari. Ama bu sorunların yıllardır içindeyiz. Çözülemez olarak görmüyoruz. Bizim ekonomik anlamdaki planımız yönetimdeki bir iki yöneticiye kalmayacak. Bugüne kadar hep böyle oldu ve onlar bu yükün altında ezildiler. Bizim yönetimimizde 7 tane ekonomist olacak. galatasaray'a yeni araziler kazandıracağız" diye konuştu.
"Seçim futbol takımımnı etkilemez"
Galatasaray'da seçimin şampiyonluk yarışının da sürdüğü dönemde olmasının takıma bir zararının olup olmaması konusunda görüşlerini açıklayan Kıran bu anlamda bir sorun olmayacağını düşündüğünü söyledi. Göreve gelmesi halinde Hamza Hamzaoğlu'yla devam etmek istediğini söyleyen Turgay Kıran, "Ona ağabeylik etmesi için Bülent Ünder'i görevlendiremek istiyoruz. Esas hoca Hamza Hoca olacaktır. Bülent Ünder ise idari anlamda ona yardımcı olacaktır. Böylece futbol profesyonellerin elinde olacak" dedi.
Sneijder'in kalıp kalmayacağı yönünde tasarrufu sorulan Kıran "Eğer Sneijder'in kalacağı yönünde Hamzaoğlu'ndan rapor alırsak onunla devam ederiz" dedi.
Galatasaray'a yıldızlar gelmeye devam edecek mi?
Galatasaray gibi hedefe çok hızlı giden bir aracı durdurmak olur mu? Tabi ki daha da hızlanmasını sağlayacağız. Elbette yıldızlar da gelecek. Ünal Aysal döneminde ortaya atılan "çilek" konusunda bizim hedefimiz çilekleri pastaya doldurmak olacaktır.
"Altyapıya önem vereceğiz"
Galatasaray'ın altyapısına çok önem vereceğiz. 5 yıllık bir proje ahinde Türkiye'nin dört bir yanında spor akademileri açacağız. Diyarbakır'da, Antalya'da, Tekirdağ'da İstanbul'da kurmayı planladığımız hem takımlarımıza hem de olimpiyatlara sporcu yetiştirceğiz. Bu anlamda devletle de işbirliği halindeyiz.
"Stadyumla ilgili sorunlar için projeler hazır"
Stadyumun çatı sorunu ile ilgili devlet büyükleriyle konuştuk ve Adnan Öztürk kardeşim bu konuda bir proje çizdirdi. Oldukça şeffaf ve şık bir çatı projemizi çizdik. Bunun yanında stadyumumuzun dış cephesinde Galatasaraylılığımızı özgürce yaşayacağımız ve bunu yansıtabileceğimiz bir proje yaptık. Stadyuma şık bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Bunun yanında stadyumun yanında sorunlau bir arazimiz var. Metro sorunumz var. Bunlarla ilgili yine devlet büyüklerimizle temas halindeyiz. Buraya 10 bin kişilik spor salonu, 3 bin kişilik voleybol salonu ve onların altına da tüm sporları kapsayacak fitness salonu projelerimiz de mevcut. Bunlar da hazır. Göreve gelince hayata geçireceğiz.
"Riva arazisinde hayata geçecek projeler var"
Selahattin Beyazıt döneminde alınan Riva arazisine yıllardır uzak bakmış yönetimler. Orayla ilgili bir villa ve otel projesi var. Bunlar gelire çevrilecek ve Galatasaray'a biraz daha nefes aldıracağız. Ben 6 ayda Galatasaray'ın borçlarını yapılandıracağım. Bu yapılabilir. Bununla ilgili bankalarla da çeşitli dönemlerde kredi verebileceklerini açıkladılar. Bu anlamda da sıkıntı yaşamayacağız.
"Ergin Ataman'la devam edeceğiz"
Türkiye'nin en önemli antrenörü olan Ergin Ataman yalnız bırakıldı. Ona bir söz verildi. Ünal Aysal'ın ayrılmasıyla o da yalnız başına geldi. 7 aylığına gelen yönetimde de Galatasaray'ın basketbol şubesiyle ilgilenen kimse çıkmadı. Bakın ne hale geldi takım. Kenardaki oyuncularla 7 kişi maça çıktılar. Bu durumda onu nasıl suçlayabilirsiniz? Ben başkan seçilmesem de Ergin Ataman'ın mücadelesini destekliyorum.
Aynı şekilde kadın basketbol ve iki voleybol takımında da yola antrenörlerimizle devam etmek istiyorum. Ama UEFA kriterleri gereği bizim amatör sporlara aktaracağımız kaynağın miktarı azaldı. Buna yönelik bir kadro kuracağız. Galatasaray'da amatör branşları kapatmayacak mümkünse yenilerini açacağız.
"Galatasaray'da derin bir Galatasaray olduğunu düşünüyorum"
Galaasaray'da derin bir Galatasaray olduğuna inanıyorum. Geçmişte inanmıyordum ama şimdi olduğunu düşünüyorum. Ama amacımız bunların oluşmamasını sağlamaktır.
"Devletle ve federasyonla ilişkilere önem vereceğiz"
Galatasaray olarak biz devletle ilişkilerimize önem veririz. Biz her şeyden önce Atatürk'ün çocuklarıyız. Masaya otururur devletten isteklerimizi açıklarız. Onlar da Galatasaray gibi bir markayı kırmazlar diye düşünüyorum. Ama bizim devletle mücadele etme şansımız yok. Uzlaşmacı oluruz.
Federasyonlarla da ilişkilerinizi kulüplerin yapısıyla ilgilidir. Siz orada temsilci bulundurmaz kendi başınıza hareket ederseniz. En son akla gelirsiniz. Mesela neden Adnan Polat TFF Başkanı olmasın. Bu olabilir. Bizim bu kurumları yönetebilmemiz, yönetimi içinde olmamız gerekir.
"Dursun Özbek'in otel projesini onaylamıyoruz"
Galatasaray'ın başkan adaylarından Dursun özbek'in projesiyle ilgili olarak öncelikle oraya otel demek istemiyorum. Çünkü ortada ruhsat yok. Ruhsat olmadan ortaya bir şey atmaya gerek yok. Biz oraya iş merkezi yapacağız. Yönetimimizin merkezi orada olacak ve kalan katları kiralayacağız. Ayrıca Ali Sami Yen'in bir maketi de orada olacak. Çünkü orası Ali Sami Yen'dir bizim için önemlidir.
Kıran ayrıca, "Fatih Altaylı'nın açıklamalarını kabul etmiyorum. Kendisi yönetimimi beğenmemiş olabilir. Çünkü o çok ulema, bilgin birisidir. Ama bunu köşenize taşıyamazsınız. Eleştirileri başkası yapmalı" diye konuştu.
"Galatasaray'da iletişim kaynakları değerlendirilemiyor"
Galatasaray Televizyonu sanki kurulmuş olsun diye kurulmuş bir organ. Biz bunu kabul etmiyoruz. Galatasaray'ın internet sitesi, dergisi televizyon kanalı, radyosu, sosyal medyasıyla elinden tuttuğu büyük gücü değerlendirecek bunları en iyi şekilde değerlerdireceğiz. Galatasaray televizyonunun sadece Digitürk'te kalması mümkün değil. Türksat'la görüşüp yer satın aldık ve Galatasaray Televizyonu'na yer ayırdık. İsternirse satın aldığımız bu alanı Galatasaray'da seçimi kazanan yönetime de bu alanı verebiliriz. Bu bizim değil Galatasaray'ın. Yönetimimizde çok önemli iletişmciler var ve bu kanallar en iyi şekilde kullanılacak. Göreve geliresek Haziran'da uyduya çıkabilecek durumdayız.
Digitürk'te 3 buçuk milyon üye var biz 30 milyonun üstünde bir kitleye hitap ediyoruz. Uyduya çıkınca İslami ülkelerden Avrupa ülkelerine kadar yayın yapacağız. Derdimizi anlatmamız gerek. O insanlara dokunmak ulaşmak gerek.
Ayrıca bize bu alanlarda çalışmalar için yerler gerek ve Galatasaray Adası ile Galatasaray Kalamış Tesisleri'ni yeniden kazanacağız ve buralarda düzenlemeler yapacağız.
Metro sorunu çözülecek mi?
Metro konusuyla ilgili olarak Kadir Topbaş'la bir görüşmemiz oldu. Galatasaray halkın takımı. Buraya halk geliyor. O yüzden buraya en kısa zamanda bir çözüm bulunması için Kadir Topbaş'la görüşeceğiz. Sonuçta İstanbul onun yönetiminde. Yakında 3. köprü bitecek ama metro sorunu henüz çözülmedi. Bunun çözülmesi konusunu konuşacağız.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam