Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Gaziantepspor-Galatasaray: 0-1 | ÖN BAKIŞ– MAÇ ÖZETİ – CANLI ANLATIM – ANALİZ – KADROLAR

Eurosport Türkiye

Güncellendi 30/12/2014 - 21:59 GMT+2

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti. Gaziantepspor-Galatasaray maç özeti ve golleri Eurosport.com Türkiye'de.

Gaziantepspor - Galatasaray Burak Yılmaz

Görsel kaynağı: Eurosport

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, Gaziantepspor'u Burak Yılmaz'ın son dakikalardaki golüyle 1-0 mağlup etti. Gaziantepspor-Galatasaray maç özeti ve golleri Eurosport.com Türkiye'de.
MAÇTAN DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor-Galatasaray karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 bitti.
8. dakikada Melo'nun pasıyla hareketlenen Sneijder ceza sahası içine koştu. Bu futbolcunun sert şutunda top Karcemarskas'tan döndü, dönen topa kimse dokunamadı.
14. dakikada Gökhan Süzen ve Emre Nefiz korneri paslaşarak kullandı. Emre Nefiz'in ortasına yükselen Binya'nın kafa vuruşu yandan auta çıktı.
18. dakikada Barış Yardımcı'nın sağ çaprazdan ortaladığı topu Chibuike indirdi, Emre Nefiz'in şutunda top, savunma oyuncularına çarparak kornere çıktı.
19. dakikada Emre Nefiz korner atışında topu Gökhan Süzen'e verdi. Bu futbolcunun ortasına yükselen Binya'nun kafa vuruşu auta çıktı. 20. dakikada Chibuike'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mustafa Durak, bekletmeden vurdu, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.
25. dakikada Mustafa Durak'ın ortasında topla buluşan Chibuike sert vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı. 27. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza sahası içinde indirdiği topa Sneijder sert vurdu, üst direğe çarpan top çizgiden çıktı.
42. dakikada Emre Nefiz'in pasında ceza alanı içine giren Chibuike sert vurdu, Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.
İkinci yarıya Bruma-Umut değişikliği ile başlayan Galatasaray kalesinde zor anlar yaşamaya devam etti. Özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmak isteyen ev sahibi ekip Muslera'nın koruduğu kaleye etkili geldi fakat Gökhan Süzen bir türlü son vuruşlarda başarılı olamadı. İki takımda orta sahalarının düştüğü maçta son 10 dakikaya girilirken Galatasaray baskısını iyice arttırdı.
Burak ve Umut'a gönderilen uzun toplarla Gaziantepspor defansını aşmaya çalışan Galatasaray son dakikada golü buldu.
Maçın 89. dakikasında Barış Yardımcı'nın Tarık Çamdal'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Hamit Altıntop geçti. Hamit'in ortasını Zydrunas Karcemarskas uzaklaştırmak isterken, Umut Bulut'un omzundan seken top altıpas çizgisine yakın bir noktada sol çaprazda bulunan Burak Yılmaz'a geldi. Burak Yılmaz'ın yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray altın değerinde bir 3 puanın sahibi oldu.. Gaziantepspor bu sonuçla 15 puanda kalırken Galatasaray 22 puana yükseldi.
Galatasaray ile Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam yapacakları maçla ligde 57. kez karşı karşıya gelecek.
Galatasaray ile Gaziantepspor 57. randevuda
İki takım arasında geride kalan lig maçlarında sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 32-10 üstünlüğü bulunuyor, taraflar 14 kez de eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı 91 gole, Gaziantepspor 42 golle karşılık verdi. Geçen sezonki maçlarda Galatasaray, İstanbul'da 2-1 kazandı, Gaziantep'teki mücadele ise golsüz sona erdi.
Gaziantepspor 5 maçtır kazanamıyor
Gaziantepspor, Galatasaray'ı Süper Lig'de 5 maçtır yenemiyor.
Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 2011-2012 sezonunun ilk yarısında İstanbul'da 4-2'lik sonuçla alan kırmızı-siyahlı ekip, daha sonraki 5 maçtan 3'ünü yitirdi, 2'sinde berabere kaldı, galip gelemedi.
Gaziantep'teki maçlar
Galatasaray ile Gaziantepspor, şimdiye dek Gaziantep'te 28 kez karşı karşıya geldi.
"Cim Bom", deplasmanda yapılan maçlarda rakibini 14 kez yendi, evsahibi ekip 6 kez sahadan galibiyetle ayrılabildi. Gaziantep'teki 8 maç berabere sonuçlanırken, Galatasaray 39, Gaziantepspor ise 24 gol attı.
En farklı skorlu galibiyetler
Galatasaray, lig tarihinde Gaziantepspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda 6-0'lık sonuçla aldı.
Sarı-kırmızılı ekip ayrıca, Gaziantepspor'u 1996-97 sezonunda İstanbul'da 6-1, 1992-93 sezonunda da Gaziantep'te 5-0 gibi açık farklarla yendi.
Gaziantepspor ise Galatasaray karşısındaki toplam 10 galibiyetinden 9'unu tek farklı skorlarla aldı. 2011-2012 sezonunun ilk yarısında İstanbul'da 4-2 galip gelen kırmızı-siyahlı ekip, rakibi karşısındaki en farklı galibiyete imza attı.
Galatasaray, Gaziantep'te moral arıyor
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yarın deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak.
Süper Lig'deki son maçında evinde Trabzonspor'a 3-0 yenilen, hafta içinde de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Belçika'nın Anderlecht ekibine 2-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına erken veda eden sarı-kırmızılı ekip, Gaziantep'te galip gelerek, kötü gidişine son vermek amacında.
Galatasaray'da kulüp yönetimi, teknik direktör Cesare Prandelli ile yollarını ayırma kararı alırken, Gaziantepspor maçında sarı-kırmızılı ekibin başında kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in olması bekleniyor.
Ligde 20 puanla zirvede bulunan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde üçüncü sırada yer alan "Cim Bom", Gaziantep deplasmanından galibiyetle ayrılarak zirve yarışını sürdürmeyi hedefliyor.
Kamil Ocak Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Özgür Yankaya yönetecek.
Melo ve Yekta ceza sınırında
Galatasaray'da Felipe Melo ve Yekta Kurtuluş, Gaziantepspor maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Arnavut asıllı İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili ise henüz takımla antrenmanlara çıkmıyor.
Gaziantepspor evinde kaybetmiyor
Spor Toto Süper Lig'de 15 puan ve averajla 8. sırada yer alan Gaziantepspor, bu sezon sahasında oynadığı 5 maçta da rakiplerine yenilmedi.
Gaziantepspor, sahasında oynadığı karşılaşmalarda 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.
Galatasaray'da Prandelli dönemi resmen bitti
Galatasaray Futbol Takımı'nda İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yollar resmen ayrılırken, yerine A Milli Takım Antrenörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamza Hamzaoğlu'nun göreve getirilmesi için görüşmelere başlandı. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Prandelli'nin sözleşmesinin feshedildiği, teknik direktörlük için Hamza Hamzaoğlu ile görüşmelere başlandığı duyuruldu.
La Gazzetta dello Sport: "Prandelli için korkunç yıl"
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın, İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli’nin görevine son vermesi İtalyan basınında geniş yer buldu.
İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, ayrılığı, “Prandelli için korkunç yıl” başlığıyla duyurdu. Ülkenin pembe renkli spor gazetesi, 2014’ün ilk yarısında İtalya Milli Takımı ile Brezilya’daki Dünya Kupası’nın grup aşamasında elenerek hayal kırıklığı yaratan Prandelli’yi, Galatasaray’ın da yolladığını yazdı.
Gazetenin haberinde, Prandelli’nin görevine son verilişini antrenman sonrasında televizyondan öğrendiği ifade edilirken, 57 yaşındaki teknik adamın bu yıl içinde üst üste ikinci görevinden de başarısızlıkla ayrıldığı vurgulandı.
Prandelli'nin gönderilmesinde, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 5 maçta alınan 4 yenilgi ve ligde alınan sonuçların "tatmin etmemesi" gösterildi.
Tuttosport gazetesi de sarı-kırmızılı takımın, Brüksel’de önceki akşam Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht’e yenilmesinin "bardağı taşıran damla" olduğunu belirtti. Gazete ayrıca, Prandelli’nin, Şampiyonlar Ligi macerasının "felaketle" sonuçlandığı ve bu yenilgiyle aynı zamanda Avrupa Ligi şansını da kaybettiği yorumuna yer verdi.
Gazete, Galatasaray’ın kazanmaya alışmış bir takım olduğunu, Şampiyonlar Ligi’ne vedanın ardından ligde de son maçta Trabzonspor karşısında mağlubiyet alınmasının yönetim, taraftar ve medyayı, kötü gidişat üzerinde değerlendirme yapmak durumunda bıraktığını yazdı.
Corriere dello Sport gazetesi de “Prandelli ve Galatasaray bitti” başlığıyla Türk takımının, İtalyan hocanın görevine son verdiğini duyurdu.
Haberde Prandelli’nin, Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal ile el sıkıştıktan 142 gün sonra başarısız sonuçlar nedeniyle görevinin sona erdiği aktarıldı.
Gazete, Brezilya’daki Dünya Kupası sonrası yeniden hızlı bir çıkış arayan Prandelli'nin, vatandaşı selefi Roberto Mancini'nin gelecek "puslu havayı" öngörerek, kontratının bitiminden önce erken şekilde ayrıldığı, Galatasaray'ı "çok iyi analiz" etmeden, sarı-kırmızılı takımın başına geçtiği yorumunu yaptı.
İşte Galatasaray'ın Antep kadrosu!
Sarı-kırmızılı takımda Goran Pandev, Yasin Öztekin, Veysel Sarı ve Hakan Balta ile sakatlığı bulunan Blerim Dzemaili Gaziantep'e götürülmedi.
Galatasaray'ın 20 kişilik maç kadrosunda şu futbolcular yer aldı:
Fernando Muslera, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Bruma, Alex Telles, Burak Yılmaz, Furkan Özçal, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Koray Günter, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş, Sinan Bolat, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Eray İşcan, Tarık Çamdal.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam